RVC joined the EcoLocal Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali Fair

De câțiva ani, Centrul Republican de Voluntariat derulează proiectul Healthy Vitamin Box, care își propune să ajute persoanele în vârstă sărace din comunitate să ofere lunar un coș alimentar sănătos.

Republica noastră este plină de fructe și legume delicioase și sănătoase care conțin vitaminele necesare pentru toate vârstele.

RVC s-a alăturat târgului EcoLocal Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali, care a prezentat doar produse alimentare ecologice de la fermieri și producători moldoveni.

Într-o perioadă scurtă de timp, am reușit să strângem truse pentru cinci bătrâni care au primit cutii utile.

Toată lumea a putut participa la acțiune, a fost necesar să achiziționăm produse de la fermierii locali la fața locului și să le lăsăm în cutia noastră.

Dorim să exprimăm mulțumirile noastre speciale organizatorilor târgului pentru oportunitatea de a prezenta oamenilor proiectul nostru și de a spune despre importanța acestuia.

Și, de asemenea, mulțumiri producătorilor și fermierilor noștri: Iarba Noastră, Paste Cuca, Paradis, Vera Druța, Gori’s Tomatoes, Lolly Berry, apitera-lisî, Fetescu X, Furnaki Bakery, precum și participanților care au achiziționat și au contribuit la proiect.

După cum spuneam, împreună am reușit să alcătuim 5 seturi complete care conțineau tot ce aveți nevoie: tăiței, cartofi, morcovi, varză, pătrunjel, mărar, salată verde, miere, cătină, pâine, hummus și struguri.

Dar nu ne oprim aici! În cadrul sărbătorii de la Sukkot, împreună cu voluntarii RVC, platforma de tineret Haverim și participanții la programe de familie, am putut să recoltăm în podgoriile țării noastre și să predăm strugurii proaspăt culesi participanților la proiectul Healthy Vitamin Box. . Întrucât am reușit să strângem suficiente produse la târg, s-a decis să le adăugăm la strugurii noștri. Drept urmare, am obținut seturi bune și, cel mai important, necesare și utile pentru secțiile noastre.

Desigur, proiectul nostru nu se oprește aici și deja în noiembrie vom asambla cutii noi. Acestea vor fi umplute cu produse de sezon, pe care bătrânii noștri le vor putea obține drept rezultat. Coșul din noiembrie va include broccoli, ciuperci, viburnum, dovleac, sfeclă și multe altele.

De asemenea, împreună cu voluntarii noștri, ne vom alătura cu siguranță târgurilor care au loc în orașul nostru, pentru ca cât mai mulți oameni să poată afla atât despre Centrul de Voluntariat, cât și despre proiect și să ni se alăture.

Numai prin sprijinul unul altuia putem face din lumea noastră un loc mai bun și putem ajuta pe cei care au nevoie de ea.