Succes voluntar MAI 2022

Fiecare lună în Centru este bogată într-o varietate de evenimente! Întâlniri, vacanțe, ateliere și multe altele. Este timpul să vă povestesc ce s-a întâmplat cu noi în luna mai. Deci să mergem.

Am avut o întâlnire în cadrul proiectului „Limba noastră”, deoarece programele de la Centrul de expoziții din Rusia pentru copii au ca scop nu doar studiul tradiției și culturii evreiești. Voluntarii noștri încearcă să transmită mai departe cunoștințele și abilitățile pe care le posedă. Întrucât româna este limba de stat, mulți părinți și copii doresc să o cunoască la nivelul potrivit. În prezent, cursurile se țin pe două grupe: pentru copii mici în mod ludic și pentru grupuri mai mari, unde voluntarii pregătesc școlari pentru examene. Care, de altfel, au fost predate perfect!

De asemenea, am avut mai multe întâlniri cu un psiholog într-o varietate de formate. Unul dintre subiectele antrenamentului cu un psiholog a fost conceptul de resentiment și capacitatea de a ierta. Împreună cu psihologul Lina Tetyusheva, voluntarii au încercat să se analizeze și să înțeleagă cât de des sunt jigniți, ce infracțiuni există și cum să fie mai puțin sensibili și mai puțin receptivi la diverse situații. În plus, în luna mai au fost efectuate 2 supravegheri cu psihologul L. Semina. Întâlnirile au avut loc online. A discutat subiectul depresiei și apatiei. Cum să distingem ce simptome, ce să cauți, cum să faci față acestei afecțiuni. Am vorbit despre subordonați.

A doua întâlnire a avut loc în discuția despre subiectul contactului dintre noul voluntar și secție, cum să începem comunicarea, să construiți o conversație, sa vorbit despre perioada de adaptare a ambelor părți. Întâlnirea s-a încheiat cu lectura unei poezii motivante pentru menținerea vitalității. Ei bine, nu uitați de întâlnirea noastră pe tema „Comunicare”, unde Lyudmila ne-a spus despre hack-urile de viață ale abilităților de tact și de comunicare. Suntem siguri că toate aceste cunoștințe vor fi foarte utile în munca ta și, cel mai important, te vor ajuta să înțelegi și să comunici mai bine cu persoanele în vârstă.

Și în seara aceleiași zile, a început principala sărbătoare de stat a Israelului — Ziua Independenței (Yom Haatzmaut). Secțiile lui Hesed Yehuda din Bălți au ascultat online povestea despre aceasta în timpul săptămânii. Ei au aflat cu interes povestea cum țara s-a transformat dintr-o țară înfloritoare într-un deșert în timpul tranziției de la un invadator la altul. Apoi, dintr-un deșert, s-a transformat treptat într-o țară avansată, intensivă în știință și high-tech, pe care o cunoaștem astăzi.

Voluntarii Centrului Expozițional din Rusia i-au felicitat pe veteranii în vârstă pe 9 mai și au înmânat cadouri gustoase și sănătoase cu cele mai bune urări de bine, pace și sănătate! Am felicitat 10 clienți vârstnici ai HESED care au supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial. Am vorbit cu ei, oferindu-ne căldură și zâmbete. La acțiune au participat 7 voluntari ai Centrului.

Marele eveniment al lunii mai a fost Ziua Faptelor Bune 2022 — Ziua Faptelor Bune Moldova 2022. Pe 15 mai, echipa Centrului de Voluntariat RVC, împreună cu 45 de organizații participante, au desfășurat acțiuni de voluntariat în cadrul Mișcării Globale #DoingGood! 1444 de voluntari, 48 de acțiuni de voluntariat, 40 de orașe și orașe, 105 organizații partenere, 3220 de beneficiari, 7220 de ore de voluntariat. Aici, desigur, vrem cu adevărat să mulțumim Zilei Faptelor bune pentru contribuția lor anuală la dezvoltarea voluntariatului în Moldova!

În cadrul evenimentului s-a desfășurat o acțiune din proiectul „Școala de reparații” – „Cine, dacă nu noi”. Acțiunea a fost de a înnobila teritoriile private ale bătrânilor. Toți voluntarii și-au făcut munca eficient și cu acuratețe, fără a uita de măsurile de siguranță. În total, participanții au petrecut 4 ore de activități de voluntariat. Beneficiarii acțiunii au fost foarte mulțumiți de rezultat și au mulțumit sincer voluntarilor.

Secțiile din Hesed au auzit povestea acestei sărbători paradoxale, deoarece este sărbătorită în ziua morții unuia dintre cei mai proeminenți înțelepți ai erei Mishna, rabinul Shimon bar Yochai (Rashbi), care a scris cartea principală Zohar — the cartea principală a Cabalei. În această zi, epidemia a încetat, din care au murit toți elevii lui Rabbi Akiva, un alt înțelept remarcabil, profesorul Rashbi. Despre cum și de ce astfel de evenimente tragice au devenit sărbătoare, clienții Hesed au ascultat cu interes neîncetat.

Ca parte a Lag B’Omer, a avut loc o „Ziu mare”. În cadrul târgului interactiv de la JCC KEDEM, echipa RVC a organizat 2 posturi interactive care au ajutat oaspeții și participanții la programele KEDEM să se familiarizeze cu istoria și tradiția sărbătorii: un joc educațional de săgeți, în care fiecare lovitură le-a oferit participanților echipei un interesant despre festivalul focului de tabără, precum și un club de discuții în jurul unui foc de tabără improvizat, unde toată lumea a avut ocazia să-și împărtășească cunoștințele și să descopere ceva nou despre această zi. Posturile au atras atât tineri voluntari, cât și reprezentanți ai „epocii de aur”.

În luna mai a avut loc prima excursie pentru vârstnici împreună cu Centrul Expozițional Rus în colaborare cu muzeele. Ne-am distrat cu toții împreună, vorbind și învățând lucruri noi. Bătrânii au fost mulțumiți de întâlnirea noastră, au recunoscut că ei înșiși cu siguranță nu s-ar fi hotărât la o asemenea plimbare. În acest proces, ne-am amintit multe despre ceea ce a fost cândva orașul nostru. Se pare că

Clădirea muzeului a fost proiectată de Bernardazzi. Turul a fost condus de Elena, care a programat întâlnirea noastră să coincidă cu sărbătoarea Zilei Familiei, vorbind despre munca cuplurilor căsătorite de artiști și despre moștenirea lor. Ea a povestit și a arătat cum stilul artiștilor moldoveni s-a schimbat de-a lungul întregii lor cariere și cum exact aceste schimbări pot fi urmărite prin lucrările lor. În viitor, intenționăm să realizăm un astfel de proiect în mod regulat. Întâlnirile în acest format ne fac să ne iubim și mai mult țara, cultura și istoria.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi!