fbpx
Înregistrare
Meniu
Ajutor voluntar – calitate ce merită respect.

Prietenii noștri pe patru labe sunt caracterizați prin devotament și iubire sinceră. Animalele însă nu sunt protejate de legi, și, uneori, oamenii sunt cruzi cu cei slabi. Ei iau un animal de companie, trăind emoții similare cu achiziționarea unei jucării de pluș. Acestă listă amorală poate continua, însă, voluntarii noștri au decis să creeze propria listă. Lista bunătății, ce o merită urecheații generatori de fericire.

Mai mult
Ceremonia de schimb de puncte – face bine și primești cadouri!

În orice activitate este foarte important să încurajezi oamenii pentru meritele și realizările lor. O modalitate prin care Centrul își exprimă recunoștința față de voluntari este prin ceremonia de schimb de puncte. Ceremonia are loc de două ori pe an, oferindu-ne tuturor o mare încărcătură de emoții pozitive!

RVC are un sistem de contabilitate a orelor de voluntariat. Echipa ține evidența activităților tale de voluntariat în fiecare lună, calculează orele de lucru și le transpune în puncte.

Mai mult
Devin-o parte din echipa proiectului Healthy Vitamin Box!

Devin-o parte din echipa proiectului Healthy Vitamin Box!
Healthy Vitamin Box este un proiect de voluntariat social care ajută 50 de membri – bătrâni cu venituri mici și familii din comunitate – să ofere lunar un coș alimentar sănătos. Proiectul începe foarte curând! Căutăm voluntari care să planifice cu noi, să comunice cu partenerii, să împacheteze și să livreze Healthy Vitamin Box.
Alăturați-vă proiectului!

Mai mult
Ajutăm persoanele în vârstă în proiectul „Originile Milei”

Proiectul „Originile Milei” este o zonă extinsă a programelor de voluntariat RVC, al căror obiectiv principal este de a ajuta clienții vârstnici ai HESED.Voluntarii oferă asistență în două formate simultan: online și offline.
Alătură-te acum!

Mai mult
+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00
* zile
* ore
* minute
* secunde
Vă așteptăm la Târgul de voluntariat. Vino și află exact ce poți ajuta lumea din jurul tău!
Evenimente

Nu există evenimente în acest moment

Târgul Anual al Posturilor de Voluntariat 2023

Vineri, 22 septembrie, la cafeneaua „NARINGI” de pe strada pietonală a avut loc Târgul Anual al Posturilor de Voluntariat de la RVC.

Târgul Posturilor de Voluntariat

Descoperă noi oportunități în voluntariat! Alătură-te!

Bag to School

Centrul de Voluntariat RVC inițiază o acțiune caritabilă numită „Bag To School” de 1 septembrie pentru a susține copiii din familii numeroase. Bunătatea și grijа se apropie de începutul noului an școlar!

Pe 30 aprilie 2023 a avut loc cea mai mare Zi a Faptelor Bune din Moldova!

Activitate benevolă, care reunește milioane de voluntari din întreaga lume, se desfășoară în țara noastră din 2016, voluntari, organizații și chiar toți oamenii neindiferenți se unesc împreună pentru a face din această lume mai bună!

Susțineți mișcarea «Ziua Faptelor Bune»

Susțineți mișcarea globală «Ziua Faptelor Bune» în Moldova!Contribuția ta contează!

Alătură-te mișcării globale «Ziua Faptelor Bune» în Republica Moldova!

GOOD DEEDS DAY MOLDOVA 2023

Ziua faptelor bune este fără margini

Echipa RVC a oficialităților Zilei Faptelor Bune Moldova a organizat un atelier educațional și de stimulare de o zi pentru 20 de coordonatori de Ziua Faptelor bune Moldova din mai multe organizații active din țară.

Atelier pentru voluntari „Call Center”

RVC a găzduit un seminar educațional pentru voluntarii call center. În cadrul seminarului, la o sesiune cu psihologul de proiect L. Semina, voluntarii au aflat despre specificul comunicării cu persoanele în vârstă.

Conferința privind managementul voluntarilor în criză Freiwilligen-Zentrum Augsburg

Pe 18 noiembrie am fost invitați în Germania, Augsburg, ca lectori la conferința Freiwilligen-Zentrum Augsburg „Managementul voluntarilor în criză”, la care au participat reprezentanți ai ONG-urilor.

Toate știrile
Voluntari
Zaharchiuc
Anastasia
Nikita
Soloviov
Nichita
Caterniuc
Eсaterina
Savcenсo
Ksenia
Vâlkovoi
Ekaterina
Labunet
CAMILLA
MANDZIUC
Ceprasova
Irina
Roman
Raspopa
Albina
Borimechkova
Lilia
Negura
Gazea
Valeria
Elena
Neagu
Poliskiuk
Cristina
Anastasia
Tsatskina
Zaharchiuc Anastasia
Zaharchiuc Anastasia

Numele meu este Anastasia, am 17 ani.

Sunt la Facultatea de Arte ”Plămădeală”. Sunt pasionată de desen, voluntariat și lectură. Am decis să fiu voluntar după ce am fost prima dată într-un accident pur la Centrul de voluntariat. Am fost impresionată de atmosfera prietenoasă în care lucrează voluntarii și coordonatorii, precum și de dorința lor de a se ajuta reciproc, de sprijinul reciproc. De atunci am făcut voluntariat de un an și câteva luni. După prima venire în centru, mi-am dat seama că asta vreau să fac. Sunt inspirată de zâmbetele oamenilor pe care îi ajut, de fețele lor fericite, precum și de sentimentul că fac viața cuiva o picătură mai bună. Cele mai multe îmi aduc satisfacție proiectele menite să mențină ecologia, să ajute copiii și persoanele în vârstă.

Altor voluntari i-aş încuraja să rămână la fel de minunați și harnici!

Nikita Soloviov
Nikita Soloviov

Nikita –  a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2012. A lucrat ca jurnalist la radio și la tv din 2011. Este voluntar de câțiva ani și este unul dintre participanții comitetului organizatoric a Zilei faptelor bune în Moldova

Hobby-uri: munca, umorul, călătoriile.


e-mail: [email protected]
mob: 079566413

Nichita Caterniuc
Nichita Caterniuc

Salutare tuturor!

Numele meu este Nikita Katernyuk, am 15 ani și sunt în clasa a X-a. Îmi place să îmi fac prieteni noi și să încerc lucruri noi. Multă vreme, scopul meu principal a fost să îmi îmbunătățesc abilitățile de comunicare, să devin o persoană mai sociabilă, iar apoi mi-am dat seama că voluntariatul este o mare oportunitate pentru socializarea mea.

După o lungă căutare a unui centru de voluntariat potrivit, m-am instalat pe RVC. De asemenea, am o mulțime de amintiri bune asociate cu acest loc, pentru că în copilărie am fost la o tabără de copii de la „KEDEM”, dar atunci, încă nu știam de rădăcinile mele evreiești. Când am venit pentru prima oară la RVC, am fost impresionat de numărul imens de proiecte care au ca scop să ajute atât bătrânii, cât și copiii. Pentru mine, este foarte importantă și oportunitatea de a face cunoștință cu cultura și tradițiile poporului evreu, care este oferită de RVC.

Timp de 2 luni din activitatea mea de voluntariat, am reușit să particip la astfel de proiecte și promoții precum livrare în cadrul „Healthy Vitamin Box”, „Call Center”, seminarul „Sources of Mercy”, „Love Story”, „IT”. -DED”, „Toți la muzeu” și „Chișinăuienii secolului XX”. Încerc să mă alătur tuturor direcțiilor RVC, dar în cea mai mare parte sunt specializat în proiectul „Sursele milei”.

Voluntariatul a devenit pentru mine un lucru cu adevărat preferat, călătoria mea în care abia începe. Mă bucur foarte mult că fac parte din echipa Centrului Republican de Voluntariat! La urma urmei, aici am dezvoltat noi abilități și talente în mine însumi și am învățat, de asemenea, că fac parte din poporul evreu, pentru care cultura evreiască este importantă și vreau să aflu mai multe despre ea.”

Eсaterina Savcenсo
Eсaterina Savcenсo

Salut!
Sunt Savchenko Ekaterina și am 18 ani. Invat in clasa a XII-a.

Am aflat despre Centrul Republican de Voluntariat de la bunica mea. Ne-am mutat din Ucraina la Chișinău în primăvară, am avut mult timp liber și puține idei pentru implementarea lui.

Sunt voluntar de jumătate de an. Anterior, am avut experiență în desfășurarea de petreceri pentru copii ca animator, ceea ce a influențat semnificativ alegerea direcției principale de voluntariat.

Activitatea principală este lucrul cu copiii, deoarece nimic nu este mai revigorant decât câțiva băieți răutăcioși și pregătirea de programe educaționale interactive.

Mișcarea de voluntariat face posibil să ne realizăm ca persoană, să ne facem lumea puțin mai fericită și mai blândă și doar să ne relaxăm într-un cerc de oameni apropiați ca spirit și ocupație. Pentru mine, voluntariatul este o ieșire.

Există o mulțime de povești legate de RVC: chemarea voluntarilor și informarea persoanelor în vârstă, campanii de mediu, campanii cu animale, însoțirea persoanelor în vârstă, lucrul cu copiii, excursii – toate acestea dă viață vieții gri de zi cu zi și oferă o oportunitate neprețuită de dezvoltare. si mergi inainte.

Mă bucur să fiu voluntar și să promovez activ această mișcare în rândul maselor. Vreau să fac această lume mai strălucitoare și mai blândă.

Ksenia Vâlkovoi
Ksenia Vâlkovoi

„Bună ziua tuturor! Numele meu este Ksyusha și m-am mutat recent în clasa a 11. Am o mulțime de hobbyuri – îmi place să citesc, să merg și să vreau să stăpânesc arta fotografiei. Foarte curând va veni timpul să merg la universitate și acolo va fi mult mai puțin timp liber, așa că am decis să mă ofer voluntar. Acum, după ce am analizat toate opțiunile, am decis să optez pentru Centrul nostru! Nu am regretat niciodată!
Mi-am început activitatea cu conferințe online cu vârstnici și vizitând adăposturi de animale. În primul rând, îmi plac foarte mult animalele și am ales conferințe online, deoarece nu există nicio modalitate de a fi prezent în oraș și de a face voluntariat offline.
Sunt interesat să particip intens la ofertele RVC, să cunosc oameni noi, să comunic și să acumulez experiență. De asemenea, îmi doresc foarte mult să fac ceva bun pentru oameni, să am grijă de copii, de bătrâni. Ajutați animalele. Sper foarte curând, să te cunoaștem mai bine și să fim prieteni mult, mult timp! „

Ekaterina Labunet
Ekaterina Labunet

„Buna ziua. Numele meu este Ekaterina Labunets. Am 15 ani. Sunt în clasa a IX-a a Liceului Teoretic „George Călinescu”. Activitățile mele preferate sunt cititul și petrecerea timpului cu persoane apropiate și dragi mie. Mă bucur când pot învăța ceva nou, precum și când iau parte la proiecte care sunt noi pentru mine. Această din urmă calitate m-a făcut să vreau să mă încerc ca voluntar.
Mult timp am căutat un centru de voluntariat, până când am văzut publicarea unui prieten despre o acțiune de voluntariat în cadrul „Zilei Faptelor Bune” organizată de RVC. După ce am aflat mai multe informații, am decis să iau parte! De o lună și jumătate am fost voluntar în multe dintre proiectele Centrului.
Primul proiect la care am luat parte a fost „Limba Noastră”. Îmi place foarte mult, mă bucur de faptul că ajut alți oameni să învețe limba română.
În același timp, am avut ocazia să iau parte la alte proiecte și acțiuni, cum ar fi Healthy Vitamine Box, unde împreună cu alți voluntari am livrat cadouri special pregătite pentru ei persoanelor în vârstă. Îmi amintesc încă zâmbetele sincere și marea recunoștință a acestor oameni.
Îmi place să fac voluntariat și nu vreau să mă opresc. Acest lucru mă face fericit și se adaugă dorinței de a face și mai multă bucurie pentru oamenii din jurul meu. Vreau să obțin cât mai multă experiență în ceea ce fac: susținerea mediului, lucrul cu copiii și vârstnicii. Mă bucură și pe mine „.
La rândul său, echipa RVC este încântată să o întâmpine pe Katya în familia noastră voluntară numeroasă și prietenoasă și să ne ajute să ne atingem obiectivele.

CAMILLA MANDZIUC
CAMILLA MANDZIUC

Camilla e profesoară, lucrător în alimentație publică, se ocupă cu voluntariatul de mai bine de 5 ani. Pentru prima dată a nimerit în comunitatea evreiască aproximativ 6 ani în urmă după invitația la sărbătoarea Pesah. Își amintește de prima zi în comunitate care a fost plin de noi cunoștințe, dialoguri, muzică bună și dispoziție plăcută. Anume așa a început povestea ei personală în comunitate. Primul proiect voluntar a Camillei a fost masterclass-ul pe bucătăria cușeră în cadrul taberei de vară de familie. Astfel, ocupația vieții sale a determinat și direcția activităților voluntare ulterioare. De asemenea, Camilla menționează că o plăcere deoesbită primește de la dialogurile cu tineretul, cărui multe îi poate preda, dar și de la care ea singură poate mult să învețe.

La întrebarea în ce proiecte ar mai dori să participe, ea răspunde cu povestioară despre visul ei. Ei mereu i-a fost milă de copii orfani și persoanele în vârstă care trăiesc în aziluri de bătrâni și vrea să facă așa un loc unde ei ar putea trăi împreună. Acest loc nu trebuie să fie asemănătăr unui azil ci mai degrabă la o casă mare care ar uni oamenii singuri, și în schimbul singurătății lor ar veni confortul familiei. Motivul voluntariatului său Camilla exprimă prin fraza: ”Grăbiți-vă să faci bine, el mereu se întoarce”.

Ceprasova Irina
Ceprasova Irina

Numele meu este Irina, am 57 de ani. Sunt pensionară, iar în trecut inginer, contabil, administrator. Îmi place să conduc un stil de viață activ și să mă angajez în creativitate. De asemenea, fac voluntariat pentru al treilea an. Sunt întotdeauna fericită să ajut oamenii, iar acum pot să-i acord mai multă atenție, pentru că există timp liber și oportunități. La RVC, am fost atrasă de interesul pentru o nouă activitate și o organizație deja existentă, la care am văzut un mare potențial. Continuând munca activă de voluntariat, sunt inspirată de oameni care au nevoie de ajutorul meu, precum și de sprijinul fiicei mele iubite și al oamenilor asemănători. De la început, am ales direcția de asistență pentru vârstnici. Sunt interesat să învăț și să evoluez în acest domeniu, să dau bucurie și speranță. Îi sfătuiesc pe noii voluntari să se uite în jur și să găsească pe cei care au nevoie de ajutorul tău și apoi să înceapă să dea o bucată din tine, timpul și sufletul tău.

Roman Raspopa
Roman Raspopa

Numele meu este Roman Raspopa, am 17 ani. Studiez la școala „Academia copiilor”. Am aflat despre RVC prin colegii mei, băieții au vorbit despre proiectele Centrului și am vrut să mă alătur unei mișcări atât de cool.
Sunt voluntar de 10 luni deja, în acest timp am făcut cunoștințe noi, am făcut prieteni cu alți voluntari și coordonatori. Astăzi chem, informez și intervievez persoanele în vârstă și, de asemenea, le înveselesc. Acesta din urmă este preferatul meu. Îmi place să spun povești interesante și, cel mai important, să ascult în schimb aceleași povești. Oamenii din epoca de aur au multă experiență de viață și un depozit de povești pe care doriți să le ascultați din ce în ce mai mult.
Așa cum am spus mai sus, ceea ce îmi place cel mai mult la mișcarea de voluntari este comunicarea și întâlnirea cu oameni noi. Cel mai mult am fost surprins de sărbătorile evreiești, pentru că nu știam nimic despre ele înainte. În doar 10 luni de voluntariat, am completat toate aceste lacune, am învățat sărbători naționale, am învățat mai multe din istoria poporului evreu și am luat parte și la Șabat.
A fi voluntar la RVC înseamnă a face parte dintr-o mare familie care dorește să facă această lume puțin mai bună. Și asta este minunat!

Albina Borimechkova
Albina Borimechkova

Un voluntar este o stare de spirit. Dorința de a face bine, de a ajuta oamenii și de a face lumea din jurul tău un loc mai bun. Vârsta, profesia în acest caz nu sunt deloc importante, deoarece principalul lucru este un impuls sincer.
Astăzi eroul nostru este Albina Borimechkova. Albina are 44 de ani. Lucrează ca manager de birou într-o companie de service auto.
„Mulți ani, împreună cu mama și familia mea, am participat la evenimentele KEDEM. Știam despre activitățile RVC de mult timp și am participat la promoții unice. Am început în mod conștient să fac voluntariat anul acesta, am decis că vreau să dedic mai mult timp acestui lucru. În acest moment sunt angajat să ajut bătrânii, făcând parte din proiectul Call-Center. De asemenea, sunt gata să particip la alte proiecte în această direcție, precum și în cadrul „Originilor îndurării”.
Ce te motiveaza? Aș dori să dau bine, să dedic timp și atenție. Voluntariatul a fost adus în mine de mama mea și vreau să continui prin exemplul meu de a aduce în copiii mei un sentiment de îngrijire și responsabilitate pentru alte persoane.
Desigur, în voluntariat, nu te poți lipsi de povești amuzante. Odată ce ni s-a întâmplat o situație amuzantă. O bunică mi-a dat mie și copiilor haine din pieptul ei. Și trebuia să ne îmbrăcăm ca niște copii din temniță de fiecare dată când ne întâlneam pentru a-i face plăcere.
Sunt sigur că voluntariatul este important. Este important pentru societatea noastră, pentru oameni. Dezvoltă un sentiment de responsabilitate, educă o persoană în tine – calități foarte importante în societatea modernă „

Lilia Negura
Lilia Negura

Bună! Numele meu este Lilia, mă ocup cu  dezvoltarea web design aplicații mobile. Prin profesie, eu sunt un designer grafic. Îmi plac tipurile active de recreere, drumeții pe trasee montane, îmi place să călătoresc, mă inspiră să proiectez noi și să le implementez. Uneori îmi plimb rolele.

În CMC am ajuns datorită paginii dvs. de pe Facebook și invitațiilor de a participa la evenimente. De îndată ce am avut timp, mi-am amintit că am vrut să-l dedic, ajutând oamenii împreună cu echipa Centrului de voluntariat. Eu însumi fac voluntariat de peste 9 ani. Dar în RVC, îmi place să fac acest lucru mai mult, pentru că aici participarea ta este încurajată, iar acest lucru te conduce înainte, te motivează să evoluezi mai departe și, ceea ce nu este puțin important, îi invită pe alții. Într-un cuvânt, îmi place nivelul care este susținut aici!

Continui să fiu voluntar, ca să fiu util pentru cineva, pentru mine este să îmbunătățesc, să creez, să influențez, să ajut este un lanț continuu. Îmi place când oamenii încearcă să se schimbe în bine sau să găsească răspunsuri la întrebările lor atunci când mă întorc pentru ajutor, sfaturi, cereri.

Dacă vorbim despre motivație, atunci, probabil, este, într-un sens, un miracol care se întâmplă atunci când oamenii potriviți găsesc oamenii potriviți. Ai văzut filmul „stelele de pe pământ”? Protagonistul-băiatul este forțat să îndure agresiunea până când găsește profesorul potrivit (cunoscător și indiferent), care găsește motivul și explică în mod competent și totul devine în locul său. Sunt motivată să întâlnesc oameni și modul în care ne influențăm reciproc.

Încerc să particip la toate proiectele, dar cel mai apropiat, desigur, cele legate de natură, siguranța, ecologia. De asemenea, iubesc proiectele, direcția de formare și dezvoltare, atât a generației în creștere, cât și a persoanelor în vârstă – pentru că cred că dezvoltarea unui proces important al vieții noastre, care trebuie să acorde o atenție deosebită. Și proiectele legate de creativitate, transformarea într-una nouă, deoarece prin ele oamenii învață să vadă frumusețea.

Una dintre cele mai importante evenimente pentru mine a fost expoziția de fotografii ” Trecut Acum”, cu participarea persoanelor în vârstă. Imaginile au prezentat transformarea lor în cea mai bună versiune. De asemenea, la expoziție, toată lumea ar putea încerca inovații în domeniul tehnologiei mobile, al jocurilor. De fapt, în fiecare întâlnire, evenimentul a fost ceva memorabil, a fost investit o mulțime de dragoste, cunoștințe, timp, muncă în fiecare eveniment!

Centrul Republican de voluntariat vreau să doresc să devină și mai bun! Chiar mai interesant! Creați o mulțime de proiecte care sunt importante pentru a realiza!

Mulțumesc, sunteţi minunaţi!!!

Gazea Valeria
Gazea Valeria координатор проектов

Lera studiază la Liceul Natalia Dadiani. În prezent, este unul dintre coordonatorii proiectului „Originile milei” și anume direcția „Școla de Reparații”.

Hobby-uri: șah, pictura, arhitectură


e-mail: [email protected]

mob:  +37369020369

office: +37322509651

Elena Neagu
Elena Neagu

Am 38 de ani și sunt voluntar la Centrul de Expoziții din Rusia! În spatele a două studii superioare (jurnalism și psihologie), lucrează într-o bancă și într-o companie de leasing. Astăzi lucrez la un singur proiect online. Am propriul meu mini-proiect pe eco-genți, pe care îl promovez activ. Dansez, pictez și meditez.
În urmă cu doi ani, am creat un eveniment pentru curățarea parcului capitalei, Pavel a venit și el la curățenie (pe vremea aceea era voluntar la RVC în proiectul Clean Chișinău), mi-a făcut cunoștință cu RVC. De doi ani sunt în proiectul Clean Chișinău, iar în timpul pandemiei m-am implicat și în livrarea pachetelor pentru persoanele în vârstă.
La Centrul de Expoziții din Rusia, am întâlnit oameni cu gânduri asemănătoare pe care nu le-am putut găsi în spațiul prietenilor mei. Și acesta este un punct cheie pentru mine: împreună pentru a face lumea un loc mai bun este mult mai ușor și mai rapid decât singur. Îmi place să lucrez cu personalul administrativ al RVT-urilor, nivelul organizațional este foarte bun, iar fetele sunt foarte cool și pline de viață)
(Nu-mi amintesc prea multe povești pentru a surprinde spiritul de interes) Am fost cumva impresionat de curățenia noastră din Parcul Butoyash, gunoiul poate fi diferit și pur și simplu nu colectăm: de la sticle la accesorii de lenjerie de corp, perne cu păr, dar iată televizorul pe care încă nu l-am văzut în adâncul parcului. Am fost impresionat de faptul că cineva l-a adus acolo în mod intenționat și de dragul căruia nu este clar) Sau în același parc se afla o movilă, părea să fie îngrijită în jurul său și, în spatele dealului, erau atât de multe multe sticle de plastic că erau atât de multe încât aproape toate pungile noastre erau duse pe ele și erau multe.

Poliskiuk Cristina
Poliskiuk Cristina

    Am 17 ani. În acest moment, nu învăț nicăieri. În hobby-urile mele pot include învățarea limbii engleze, sportul. În plus, sunt pasionat de filozofie și psihologie.

    Am învățat despre voluntariat de la o colegă de clasă, dar am ezitat mult timp să vin la Centrul de voluntariat, deoarece nu am avut timp liber. În februarie, am avut în sfârșit o astfel de oportunitate și am decis că aș putea petrece timpul care a apărut cu beneficii. Mi-a plăcut foarte mult oportunitățile oferite de Centrul de voluntariat. În afară de a ajuta oamenii, pot evolua ca persoană, pot dobândi noi cunoștințe și pot comunica cu personalități interesante. Și asta e foarte valoros pentru mine.

      Acum sunt implicat în aproape toate proiectele Centrului, dar cel mai mult îmi plac proiectele care implică persoanele în vârstă. Comunicarea cu persoanele în vârstă îmi aduce multă plăcere.

      Voluntariatul îmi aduce experiențe neprețuite și amintiri frumoase. Voluntariatul mi-a schimbat radical viața. Am devenit o persoană diferită, am dobândit noi cunoștințe și am început să înțeleg mai bine oamenii. Sunt motivată de faptul că pot beneficia societatea și, împreună cu aceasta, să evolueze ca o persoană.

Toți voluntarilor vreau să doresc să nu îşi pierdă credința în afacerea preferată, să evolueze, să îşi pună sufletul în ceea ce fac și să se conducă de boomerangul de bunătate, care se va întoarce cu siguranță dacă o faci din toată inima!

Anastasia Tsatskina
Anastasia Tsatskina

Salutare tuturor! Numele meu este Tsatskina Nastya și am 14 ani. Sunt in clasa a IX-a la liceu. Nicolae Milescu – Spataru. Sunt evreu și visul meu este să plec să studiez și să trăiesc în Israel.

 

De la 12 ani mi-am dorit să devin voluntar, dar nu am îndrăznit, pentru că era o teamă interioară. Într-o zi, mama a aflat de Centrul Republican de Voluntariat, unde m-am hotărât să merg și să mă încerc ca voluntar. Dansez de mulți ani, dedic mult timp acestei direcții, dar am vrut să schimb ceva în activitățile mele zilnice. În acest moment, am început să-mi dedic tot timpul liber pentru a ajuta alți oameni. Când am devenit voluntar la Centrul de expoziții din Rusia, mi-am dat seama că pentru mine cel mai important lucru în viață este ajutorul și sprijinul oamenilor. Acesta este ceea ce îmi aduce plăcere și emoții pozitive, precum și oportunitatea de a dezvolta și de a câștiga noi cunoștințe și cunoștințe. În ciuda perioadei scurte a activității mele de voluntariat, am reușit deja să mă încerc în diverse direcții și proiecte, cred că acesta este un mare plus al RVC, deoarece există posibilitatea de a te studia și de a înțelege ce te interesează și în ce direcție vrei să ajuți.

 

M-am încercat la proiecte „Call Center”, unde am vorbit cu bătrânii la telefon, am ținut o lecție la o grădiniță și am ajutat și bătrânii în proiectul „Sursele milei”. De asemenea, particip la proiectul Science 2.0, unde voluntarii îi învață pe copii prin jocuri științele exacte: matematică, fizică, chimie și biologie. RVC este un loc în care poți crea, unde vei fi auzit și unde te poți dezvolta și încerca.

 

De exemplu, mi-a venit ideea unui proiect numit „Active Weekend”. În fiecare duminică, copiii de la 7 la 10 ani se pot angaja în creativitate, sport, se pot juca împreună jocuri educative și pot învăța lucruri noi despre lumea care ne înconjoară. Asta dovedește că aici poți fi auzit, că vei fi ajutat și sprijinit în noi eforturi, iar toate ideile noastre interioare pot fi realizate aici.

Centrul Republican de Voluntariat nu este doar un loc în care faci ceva pentru alții, ajuți sau predai, aici poți învăța și lucruri noi. După cum am spus, am rădăcini evreiești și istoria poporului evreu este importantă pentru mine.
Așa că am participat la unul dintre seminarele educaționale, unde am discutat despre importantele sărbători evreiești de toamnă. Ei bine, am putut transmite cunoștințele pe care le-am primit copiilor de la grădinița evreiască „Savivon”, unde am ținut un master class pentru Rosh Hashanah cu voluntari, ne-am amintit de istoria sărbătorii împreună cu ei și am făcut o aplicație de mere.

 

Sunt voluntar! Sunt încărcat cu asta și pot spune că nu este înfricoșător să încerci să implementezi idei noi. Îi invit pe toți să devină parte din familia noastră de voluntari și să facă bine cu noi!

Toți voluntarii