Seminar pentru voluntarii Call Center

Pe 10-11 iulie, la Chișinău a avut loc un seminar susținut de mentorii proiectului din Israel!

Voluntariatul nu înseamnă doar ajutorarea altora, ci și dorința de a schimba lumea în bine. Fiecare voluntar, dăruindu-și timpul și eforturile, încearcă să facă această lume mai bună și mai răbdătoare. Grija față de generația mai în vârstă este deosebit de importantă, deoarece ei au nevoie de sprijin și atenție mai mult decât alții. Una dintre misiunile principale ale RVC este de a crea o societate în care fiecare persoană să se simtă importantă și de folos.

Activitatea de voluntariat necesită nu doar bunătate și dorința de a ajuta, ci și creștere profesională. Fiecare voluntar are nevoie de sprijin profesional și de educație de calitate pentru a face față eficient sarcinilor stabilite și pentru a-și dezvolta constant abilitățile.

Recent, la Chișinău a avut loc un seminar de două zile pentru voluntarii proiectului "Call Center”. 15 participanți din Chișinău au obținut cunoștințele necesare pentru a purta convorbiri telefonice cu clienți în vârstă, persoane cu diferite grade de dizabilitate și afecțiuni legate de vârstă. Seminarul a reunit voluntari, coordonatori și supervizori din Moldova și Ucraina, și a fost condus de specialiști cu experiență în munca socială și psihologică — Oxana Bojenco și Olga Șteiman.

Întâlnirea persoanelor care lucrează în aceeași direcție în diferite țări și orașe a contribuit la stabilirea unor contacte de muncă solide și legături de prietenie. Aceste două zile au fost pline de evenimente interesante și formate variate de prezentare a informațiilor. Sesiunile "vii” au permis fiecărui participant să obțină imediat răspunsuri la întrebările lor.

Din feedbackul oferit de participanți, a devenit evident că cunoștințele dobândite vor fi aplicate atât în activitatea de voluntariat, cât și în viața de zi cu zi. Echipa și participanții proiectului "Call Center” își exprimă recunoștința față de organizatorii seminarului și sunt dornici să aplice experiența interculturală dobândită în munca lor.

Voluntariatul este un drum către un viitor mai bun, iar dezvoltarea profesională este o parte integrantă a acestui drum. Continuând să se dezvolte și să învețe, voluntarii vor putea oferi ajutor și mai semnificativ celor care au nevoie de el.