Târgului Proiectelor de Voluntariat - 10-a ediție
Târgul de voluntariat a atras peste 110 persoane care s-au înregistrat în calitate de voluntari, astfel, toți voluntarii au avut ocazia să simtă atmosfera muncii comunitare active, să afle despre inițiativele existente și să aleagă proiecte care le atrag interes. Fiecare participant a avut oportunitatea de a se alătura unui caz care poate schimba viața spre bine!
Evenimentul a avut loc la cafeneaua Naringi, între orele 12:00 și 17:00, unde coordonatorii centrului au prezentat peste 35 de proiecte cu subiecte importante precum ar fi: ajutor pentru copii, persoane în vârstă, ecologie și protecția animalelor.
Programul evenimentului a început cu târgul de proiecte la ora 12:00, iar la ora 12:30 a avut loc prima sesiune: „Voluntariatul- un drum a creșterii personale”, în care psihologul și antrenorul de afaceri Ludmila Semina-Gițu ne-a împărtășit cum participarea la proiectele de voluntariat ajută la dezvoltarea încrederii în sine și la descoperirea unor noi orizonturi cât personale atât și profesionale.
La ora 13:30, a avut loc sesiunea „Vintage: Fashion and Conscious Consumption”, în cadrul căreia stilistul, bloggerul și antreprenorul Alexandra Kiseeva ne-a explicat cum o abordare sensibilă a cumpărăturilor în alegerea hainelor contribuie la dezvoltarea durabilă și la reducerea daunelor aduse mediului.
La ora 14:30, coordonatorul RVC, Ecaterina Labuneț, a desfășurat sesiunea „Ce sunt “Proiectele Sociale?”, unde a explicat cum inițiativele de voluntariat ajută la rezolvarea unor probleme sociale importante și cum fiecare persoană poate contribui la îmbunătățirea vieții altora.
Ultima sesiune a zilei a început la ora 15:30 - „Cum voluntariatul ne deschide orizonturile educaționale”, unde Anna Manvalova, coordonatorul Call Centrului, și Maria Russkih, reprezentantul “ Consiliului American pentru Educație Internațională”, au vorbit despre posibilitățile voluntariatului de a lărgi perspectivele educaționale, inclusiv programele internaționale precum FLEX, dar și alte programe importante!
Un accent deosebit a fost pus pe importanța voluntariatului pentru creșterea dezvoltării personale și profesionale. În cadrul programului, au avut loc discuții despre impactul voluntariatului asupra dezvoltării abilităților,și, de asemenea, obținerea experienței educaționale internaționale.Subiectul central al târgului a devenit tendințele moderne ale activităților de voluntariat, îndreptate spre rezolvarea problemelor sociale și ecologice actuale. Cei prezenți la eveniment au avut posibilitatea de a afla cum participarea în proiectele de voluntariat ajută la combinarea muncii cu studiile, dar și de a participa în inițiative familiale.
Acest eveniment a fost o oportunitate excelentă de a împărtăși experiențe, de a afla despre inițiativele de voluntariat și de a vedea cum, în decurs de 10 ani, peste 700 de proiecte și 3.400 de voluntari contribuie împreună la crearea unui viitor mai bun pentru noi toți.