Succesuri pentru luna Iulie

Realizări pentru luna iulie de la voluntarii RVC din Chișinău, Ribnița și Bălți!

or. Chișinău

După o scurtă perioadă de pauză și efectele reziduale ale pandemiei și blocării coronavirusului, proiectul Școlii de renovare este acum mult mai activ. În ultimele două săptămâni, au fost rezolvate 4 solicitări voluminoase și complexe de la clienții HESED: repararea unui televizor, înlocuirea laborioasă a unei încuietori de ușă, repararea unei uși și securizarea acesteia, repararea unui cadru foto și repararea unui calendar mecanic.

Centrul de apel a informat 460 de clienți vârstnici cu privire la măsurile de precauție care trebuie luate în fața incidenței crescânde a fraudei în oraș, în timpul căreia au suferit mulți vârstnici singuri. Sănătatea și siguranța bunicilor noștri este importantă pentru noi! De asemenea, în timpul apelului de informare, persoanelor în vârstă li s-a spus în detaliu despre lucrările proiectului „Școala de reparații” și despre noul proiect „RVC RADIO”. Așteptăm cu nerăbdare participarea activă a persoanelor în vârstă la aceste și la alte proiecte RVC.

Vara este un moment minunat pentru a fi voluntar. La începutul lunii iulie, am avut o acțiune în cadrul proiectului „Dă-ți un labut”. Voluntarii noștri s-au dus la adăpostul pentru animale „Doctor VET” și au petrecut timp ajutând în mod activ câinii și jucându-se cu câinii. Voluntarii noștri sunt foarte pasionați de animale și nu înțeleg cum să lase animale pe stradă. Datorită voluntarilor, fiecare animal primește afecțiune și bunătate, precum și îngrijire.

De două luni deja, proiectul „Matematica veselă” lucrează în centrul de voluntari. Voluntarii noștri organizează cursuri de matematică pentru copiii de 8-10 ani. Cursurile se țin într-o formă activă, copiii repetă subiectele abordate la școală, precum și altele noi care îi vor ajuta în școală. În clasă, voluntarii și copiii rezolvă exemple de diferite complexități, probleme logice și multe altele.

Nu cu mult timp în urmă, a avut loc un seminar educațional în afara locației pentru voluntarii proiectului Origini ale milei de la Chișinău, Bălți, Rybnitsa. Timp de 3 zile, voluntarii au reușit să se cunoască, să facă schimb de experiențe și proiecte, să dobândească noi cunoștințe și abilități în lucrul cu persoanele în vârstă și, de asemenea, au compilat împreună o listă de noi idei de proiecte și activități care sunt gata să fie implementate în viitorul apropiat.

Mulțumesc conferențiarilor, coordonatorilor de proiecte din orașe pentru munca lor bine coordonată și profesionalismul lor în desfășurarea de cursuri și evenimente în cadrul seminarului.

Credem că următorul seminar despre schimbul de experiență nu va fi mai puțin intens cu emoții și vom putea împărtăși succesele dvs. în proiectele care au început grație acestui seminar!

or. Balti

Însoțirea de către voluntari a proiectului „Origini ale Milei” copiilor din complexul de divertisment „OrheiLand”.

Centrul de afaceri „Hesed Yaakov”, în cooperare cu voluntarii proiectului „Origini ale milei”, a organizat o excursie interesantă pentru copii în „OrheiLand”. Acolo, băieții au călărit pe plimbări și tobogane cu apă, s-au stropit în piscină, au rătăcit prin labirint. Cei mai curioși băieți au vizitat casa cu susul în jos, al cărei mobilier i-a încântat. Copiii au avut ocazia să se relaxeze în zona verde și să se joace pe locul de joacă. În ciuda vremii fierbinți, toată lumea era bine odihnită.

or. Ribnita

În iulie, a avut loc o întâlnire de planificare pentru proiectul „Origini ale Milei”cu voluntari de la Rybnitsa.

Ședința de lucru de la începutul lunii, ca de obicei, a fost fructuoasă. Voluntarii s-au familiarizat cu evenimentele viitoare, inclusiv felicitări de ziua de naștere, un atelier de reparare a mobilierului, prelegeri online și un seminar pentru voluntari din 3 orașe. De asemenea, am discutat despre însoțirea persoanelor vârstnice în perechi.

Întâlnirea online, datorită căreia clienții vârstnici de la Hesed au „vizitat” 7 obiective turistice foarte interesante din Israel, a avut loc datorită voluntarilor proiectului „Origini ale Milei”.

Într-o pandemie, una dintre modalitățile de a ieși din monotonia de zi cu zi este o călătorie virtuală. De această dată, voluntarul Alexander Taras a dus bătrânii în unele dintre cele mai renumite locuri din Israel, atrăgând sute de turiști din toate colțurile locului. Iată orașul a o mie de peșteri, Beit Guvrin și Marea Moartă, și cetatea Masada, vechiul oraș Jaffa și altele. Voluntarul a încercat să spună cele mai interesante fapte și detalii despre istoria acestor locuri, le-a descris suficient de viu, transmitându-și impresiile personale despre vizitarea obiectivelor turistice.