Succesele RVC în IUNIE

Prima zi de vară a ieșit cât mai luminoasă și productivă. Cu întreaga echipă a Centrului, am fost foarte activi în formatele online și offline

Să începem povestea noastră cu promoțiile noastre ecologice. Problema poluării mediului ne îngrijorează Centrul de foarte mult timp, așa că dedicăm mult timp acestui domeniu. În luna iunie am desfășurat acțiunea „Chișinău Curățat”, unde împreună cu voluntarii a fost curățat parcul de pe Botanica. Echipa a reușit să curețe nu numai zona de plimbare, ci și lacul de plastic și celofan, care pot ucide peștii care trăiesc în apă.

«Pământul este casa noastră! Să avem grijă de ea!» — cu astfel de gânduri ne-am întâlnit pe 3 iunie, data la care se sărbătorește „Ziua Mondială a Planetei”.

Ne-am adunat cu toții pentru a curăța zona parcului de pe Florilor. Voluntarii Centrului au reacționat suficient de repede pentru a participa la acțiune, așa că am reușit să ne unim cât mai curând posibil și să curățăm teritoriul.

Luna trecută, la Centrul de zi am susținut discuții ecologice despre eliminarea competentă a medicamentelor cu secții. În cursul lunii, în municipiul Chișinău au avut loc întâlniri și evenimente dedicate problemelor ecologiei și protecției mediului. Împreună cu un reprezentant al Consiliului Veteranilor din sectorul Râșcani, Mikhailichenko Sofia, RVC a inițiat mai multe întâlniri cu clienții vârstnici ai Centrului de Zi, unde au vorbit despre sortarea și eliminarea competentă a diverselor deșeuri. O atenție deosebită a fost acordată eliminării deșeurilor medicale și a medicamentelor. Fiecare participant la conversații a primit un memoriu — un ghid de reciclare cu informații detaliate despre importanța sortării și procesării corecte a gunoiului, precum și cu punctele de colectare a deșeurilor medicale din orașul Chișinău.

În iunie, am susținut un master class de mărgele, realizând că comunicarea și formarea voluntarilor este unul dintre pașii importanți în însoțire. Voluntarii dedică mult timp predării copiilor, derulării de proiecte și ajutând persoanele în vârstă. Pentru oamenii creativi și cei care sunt interesați să învețe și să învețe lucruri noi, voluntarul Natalya a susținut o clasă de master creativă despre țesutul cu mărgele în diferite moduri. Astfel, voluntarii au putut să-și creeze propriile decorațiuni pentru ei și prietenii lor.

Nu vom ocoli clasa noastră de master de voluntari și copii, programată să coincidă cu Ziua Copilului — „Mâinile noastre pot face orice!”. La master class, copiii și părinții lor au învățat să facă împreună cărți poștale. Până la sfârșitul MK, fiecare participant și-a făcut propria carte poștală unică. Unii dintre ei vor merge ulterior la bătrâni, ca felicitări de ziua lor de naștere sau aniversare.

Înapoi la Centrul de expoziții din Rusia, a început un nou sezon al proiectului de dans pentru copii „Dansăm”, care a fost lansat în urmă cu aproape 2 ani. În perioada sărbătorilor de vară, voluntari care sunt profesioniști în domeniul lor vor preda copiilor dansuri evreiești. În plus, participanții vor putea să se familiarizeze cu domenii precum hip-hop, dansuri de sală și dansuri populare.

În iunie, nu am uitat de frații noștri mai mici. În cadrul proiectului Give Lapu, am vizitat adăpostul de animale Necropole, unde locuiesc aproximativ 100 de câini singuratici, care au rămas fără grija și afecțiunea stăpânilor. Voluntarii au petrecut timp cu prietenii cu patru picioare, s-au plimbat, s-au jucat și, de asemenea, au răsfățat animalele de companie cu bunătăți, au îngrijit animalele care au atât de mult nevoie.

Ai gătit cu noi pentru Shavuot? Pe 3 iunie, voluntari și clienți vârstnici ai HESED au participat la un mare eveniment dedicat sărbătorii Shavuot. Împreună am pregătit variații pe tema mâncărurilor cu produse lactate — mâncăruri tradiționale pentru Ziua Dăruirii Torei.

Voluntarii au reușit să gătească peste 20 de feluri de mâncare în 45 de minute, care au fost prezentate la judecata juriului nostru amabil și experimentat! Nu doar gustul a fost evaluat, ci și prezentarea, designul, creativitatea și spiritul de echipă! Drept urmare, au fost identificate 2 echipe de câștigători, participanții cărora au primit un cadou memorabil și util. Și anume cartea de rețete 40 DE REȚETE ALE BUNICII MELE Evreiești.

Pe 12 iunie a avut loc o întâlnire mult așteptată în Sala de concert KEDEM-A „Remembering the Past”, la care Regina Semyonovna Tarutina, eroina serii, a împărtășit cu voluntarii amintirile ei din copilăria postbelică. Ea a povestit despre primele zile de război, pe care le-a găsit în orașul Tula, despre tatăl și mătușa ei, care au trecut prin război.

La întâlnire am auzit poezii și cântece de la eroina noastră. Partea principală a serii a fost dedicată amintirilor din copilăria militară și de după război. Al Doilea Război Mondial a prins-o pe Regina când avea 6 ani. Voluntarii au auzit o poveste despre taberele de pionieri care au reunit copiii chiar și în anii războiului. Am vorbit despre amintiri de la Yasnaya Polyana, Karelia și Artek. Regina Semyonovna și-a împărtășit arhiva foto și a comentat fotografiile, fiecare dintre acestea fiind însoțită de o poveste interesantă.

Cu Regina poți vorbi ore în șir pe diverse teme, pentru că ea are mereu ceva de spus despre viața ei, despre evenimentele istorice la care a fost martoră. Așteptăm deja o nouă poveste de la

ea ca parte a altor proiecte ale Centrului de Voluntariat. Să ne amintim trecutul cu speranță pentru un viitor mai bun!

Ei bine, pe 14 iunie, a avut loc o altă întâlnire în cadrul proiectului „Despre iubirea de sine”.

Adesea nu vorbesc despre dragoste, ei convin că este suficient să „simți”. Suntem convinși că toate sentimentele sunt importante

jură, faceți paralele, mai ales când vine vorba de iubirea de sine.

Destul de recent, tocmai am avut o astfel de întâlnire „DESPRE IUBIREA PENTRU TINE” împreună cu Viola Borisovskaya. Tema: „film interior”.

Am vorbit despre arhetipuri în cinema, am examinat toate tipurile și am atins, de asemenea, diferențele dintre ele. Am învățat să înțelegem ce arhetipuri sunt încă ascunse în interiorul nostru, cum să învățăm cum să le manifestăm corect.

După aceea, am avut un dialog cald în format „întrebare-răspuns”, deoarece după prezentarea Violei, participanții au avut o mulțime de întrebări.

În aceeași zi, 14 iunie, a avut loc o altă excursie a secțiilor de vârstnici cu voluntari la Muzeul Național de Istorie. Îi exprimăm recunoștința noastră deosebită Liviei Sirbu pentru turul excelent și timpul petrecut. Bătrânii au lăsat multe răspunsuri pozitive și calde după întâlnire.

În a doua jumătate a lunii, pe 21 iunie, a avut loc un master class la fața locului, în cadrul proiectului Our Hands Can Do Anything. Întâlnirea a avut loc în Arboretum, unde, strânși cu toții, ne-am bucurat de o seară caldă de vară într-o companie plăcută. La master class am realizat cu propriile mâini un pano inedit din materiale naturale, care va fi predat puțin mai târziu bunicilor noștri de la Origins of Mercy. Vrem culori strălucitoare pentru a le mulțumi viața de zi cu zi.

La întâlnire, participanții s-au cunoscut. Am observat că hobby-ul familiei devine din ce în ce mai popular în RVC. Copiilor le place foarte mult să facă bine cu propriile mâini, iar mamelor le place să se relaxeze într-un mediu liber și confortabil. Promitem că vom veni cu noi întâlniri, cursuri de master și activități pentru toți membrii familiei.

Proiectele noastre se desfășoară în toată țara! De exemplu, la Bălți, în cadrul „Izvoarelor milei” am ținut o întâlnire pentru sărbătoarea lui Shavuot.

În perioada 31 mai — 3 iunie, clienții Hesed Yehuda din Bălți au ascultat povești despre Shavuot. Secțiile au aflat despre numele sărbătorii, numeroase tradiții și au ascultat, de asemenea, un rezumat al lui Megillat Ruth (cărțile lui Ruth). Un interes deosebit a fost explicarea motivului pentru care obiceiul de a nu dormi în noaptea de Shavuot (tikkun leil Shavuot — corectarea nopții de Shavuot), ci de a studia Tora.

Și, desigur, unde fără „Ceremonia de schimb de puncte”!

Ideea principală a evenimentului este schimbul de ore de voluntariat. Și tocmai recent, voluntarii s-au reunit pentru a afla câte ore a reușit să petreacă fiecare dintre ei făcând fapte bune.

Și după cum știm, timp = cadouri utile de la Centrul Republican de Voluntariat!

Unii au decis să aștepte până la sfârșitul anului pentru a câștiga puncte pentru anumite articole din gama noastră largă actualizată de articole promoționale. Dar au fost mulți care și-au schimbat punctele cu cadouri frumoase de la RVC astăzi!

În cadrul întâlnirii, voluntarii s-au cunoscut, au aflat despre posibilitățile Ceremoniei și anume cu ce își pot schimba ceasurile de voluntari. Cel mai important, fiecare și-a stabilit un obiectiv – câte ore de voluntariat trebuie să acumuleze înainte de sfârșitul anului pentru a le schimba pe marfa dorită de la Centru iarna.

Vă mulțumim că ați fost alături de noi în iunie! Mergem mai departe! Alăturaţi-ne!