Succesele noastre în septembrie!

Haideți să ne amintim de succesele noastre în septembrie!

Să ne amintim activitatea RVC din septembrie!

După Ziua Porților Deschise și Târgul Posturilor de Voluntariat, care au avut loc în septembrie, au sosit multe fețe noi doritoare să devină voluntari în RVC. Pentru a face începutul activității de voluntariat sigur și profesional, am organizat întâlniri în cadrul proiectului "Școala Voluntarilor". Acest proiect este destinat noilor veniți care abia își încep drumul de voluntariat și doresc să înțeleagă mai bine specificul voluntariatului în centrul nostru. Aici, ei pot primi răspunsuri la diverse întrebări legate de activitatea de voluntariat și să înțeleagă aspectele esențiale ale muncii noastre.

Pe lângă întâlnirile pentru voluntarii noi, am avut și activități pentru voluntarii cu experiență care doresc să se dezvolte în acest domeniu și să dobândească noi cunoștințe. Astfel, a început proiectul „Rețeaua coordonatorilor de voluntari” — un curs educațional pentru voluntarii care încep să conducă propriile proiecte. Cursul va continua până la sfârșitul anului, timp în care participanții vor învăța cum să conducă și să coordoneze corect un proiect de voluntariat, să planifice și să recruteze voluntari pentru echipa lor. La prima întâlnire, voluntarii s-au întâlnit între ei și și-au împărtășit obiectivele și așteptările de la proiect.

Unul dintre cele mai noi domenii din RVC este voluntariatul sportiv. Acesta a fost început anul trecut cu participarea la Campionatul European de Triatlon și, de atunci, se dezvoltă activ în centrul nostru. După sezonul de evenimente sportive, am strâns o echipă activă de voluntari, iar pentru o astfel de echipă, odihna trebuie să fie pe măsură! Cu aceste gânduri, am organizat un team-building la hipodrom. La întâlnire, participanții au avut ocazia să călărească, să participe la activități destinate dezvoltării spiritului de echipă și să socializeze într-un cadru informal.

Nu putem să nu menționăm un alt eveniment important. În septembrie a început să funcționeze proiectul „Dăruiește un zâmbet”, în cadrul căruia voluntarii desfășoară diverse activități interactive pentru copiii care urmează tratamente în spital. Voluntarii RVC vizitează în fiecare duminică spitalul pentru copii Valentin Ignateco și petrec timp cu copiii pentru a le aduce un strop de fericire și a le colora zilele petrecute în spital.

  • 52 proiecte,
  • 190 întâlniri desfășurate,
  • 129 de voluntari — dintre care 23 sunt noi,
  • 1137 de ore de voluntariat
  • 1344 de clienți unici.

Alătură-te echipei mari RVC și fii parte din următoarele evenimente interesante!