Succesele Centrului de voluntariat pentru SEPTEMBRIE

Septembrie a trecut rapid și luminos, întrucât am petrecut întreaga lună în sărbători mari: Rosh Hashanah și Sukkot. Știrile noastre din septembrie sunt despre ele.

Rosh Hashanah este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ebraic. Acesta este timpul dedicat analizei anului trecut și începutul unei noi etape în viața fiecărei persoane. Ca parte a centrului de voluntari, am organizat diverse evenimente programate pentru Rosh Hashanah, iar săptămâna aceasta s-a numit „Apple WeeK”. Am organizat întâlniri creative educaționale în care participanții noștri au putut afla despre istorie și tradiții, precum și să-și arate creativitatea.

Pe 6 septembrie, a avut loc o sesiune de instruire pe Rosh Hashanah pentru voluntarii RVC. În lecția noastră, ne-am amintit cum trece Anul Nou printre diferite popoare, ce tradiții există și cum se organizează sărbătoarea acestei sărbători. După ce am discutat despre istoria Anului Nou în diferite țări, am dedicat partea principală istoriei lui Rosh Hashanah. Oaspeții au aflat despre istoria sărbătorii, tradițiile, au făcut cunoștință cu etapele principale ale comportamentului sărbătorii, precum și cu preparatele care alcătuiesc masa festivă. În cadrul întâlnirii, a fost prezentat Shofar, al cărui sunet poate fi recunoscut de fiecare persoană care a auzit cel puțin o dată sunetele tradiționale emise.

La 11 septembrie 2021, o cerere urgentă a fost finalizată în cadrul proiectului „Școala de reparații”. Un client în vârstă (Kudyukin Evgeny Vasilievich) a cerut scoaterea deșeurilor din construcții din apartamentul său. Jumătatea bătrânului din tavan s-a prăbușit într-una din camerele apartamentului. Au fost necesare 9 ore pentru a finaliza cererea, împărțită în 2 vizite. 2 voluntari s-au oferit voluntari pentru a completa cererea: Pavel Teshu și Stolyarenko Artem. Prima vizită a fost 09.06.2021 și a durat 3 ore. În acest timp, voluntarii au efectuat 20 de saci de câte 20 kg (400 kg în total). A doua vizită a durat 6 ore și au fost scoase încă 48 de pungi de câte 20 kg (960 kg în total). Resturile de construcție includ plăci de ciment, profile metalice, grinzi de lemn (care serveau ca suprapuneri) și praf de construcție. Au fost îndepărtate în total 1.360 kg de deșeuri din construcții. O companie de eliminare a deșeurilor voluminoase a fost implicată în eliminare.

La începutul verii, cu sprijinul sponsorilor noștri, am lansat un proiect de voluntariat social — Healthy Vitamin Box. Scopul principal al proiectului este de a ajuta 50 de participanți, și anume persoanele în vârstă sărace și familiile comunității, să furnizeze lunar un coș alimentar. În prima jumătate a lunii septembrie, voluntarii noștri au livrat Cutii sănătoase către 50 de persoane în vârstă și familii din comunitate. De data aceasta secțiile noastre au primit seturi mari de vitamine pentru august și septembrie. Datorită sprijinului companiei KIWORK, am achiziționat următoarele produse cu care ne-am umplut cutia de vitamine sănătoase: 100 kg. mere, 28 kg. nectarină, 50 kg. mei, 30 kg. bulgur. De asemenea, au fost cumpărate 35 kg. conopida, 45 kg. vinete, 20 kg. sfeclă, 20 kg. morcovi, 10 kg. ceapa, 20 kg. pere. În plus, voluntarii noștri au făcut gem de mere în cinstea sărbătorii Rosh Hashanah. Drept urmare, am obținut 35 de cutii, care au ajuns și la bătrâni.

Toate acestea erau complet imposibile fără voluntarii noștri și munca lor în echipă! Cinci voluntari s-au angajat să facă gem, 15 voluntari au ambalat mâncare și șapte persoane au livrat toate bunătățile destinatarilor.

Proiectul Healthy Vitamin Box este un început minunat pentru a începe să duci un stil de viață sănătos și să îi ajute pe toți cei care într-adevăr au atât de multă nevoie de el. Ne bucurăm că de câteva luni am reușit să promovăm cultura unui stil de viață sănătos pentru masă, în timp ce ne ajutăm secțiile. Mulțumim partenerilor și voluntarilor noștri care fac totul posibil. Mai mult!

Pe 9 septembrie, un alt program online a avut loc ca parte a săptămânii noastre de vacanță. Voluntarul nostru Herman Victoria la întâlnirea online „Gătind împreună” pentru bătrâni și voluntarii din trei orașe au arătat în direct procesul de preparare a gemului de mere. De asemenea, persoanele în vârstă și-au schimbat cu bucurie rețetele de familie și culorile culinare, deoarece fiecare gospodină are propriile sale secrete de gătit. În mod surprinzător, rețetele au fost împărtășite nu numai de generația mai în vârstă, ci și de tineri. În aer, am putut vedea una dintre rețetele pe care voluntarul nostru ni le-a împărtășit.

Pe 10 septembrie, împreună cu platforma de tineret Haverim, voluntarii au sărbătorit Șabatul. Această întâlnire a fost specială — am vorbit despre sărbătoarea Rosh Hashanah. Participanții la platforma de tineret Haverim au ținut partea tradițională, au povestit despre Shabbat și Rosh Hashanah și apoi am jucat cu toții un mare joc de podea împreună, care a contribuit la consolidarea și asimilarea mai bună a informațiilor utile și interesante despre vacanță.

În ajunul sărbătorilor de toamnă, voluntarii proiectului Call Center au venit la RVC pentru un apel festiv de felicitare către persoanele în vârstă singure. Voluntarii i-au felicitat pe bătrâni în sărbătorile lui Rosh Hashanah și Sukkot, reamintind bătrânilor despre tradițiile și istoria sărbătorilor în felicitările lor! La acțiune au participat 5 voluntari care au reușit să sune și să felicite 88 de persoane în vârstă de sărbătorile de toamnă!

În ultima duminică a lunii septembrie a avut loc o „Sukkot Quest” pentru voluntarii RVC. În această căutare, voluntarii s-au familiarizat cu sărbătoarea Sukkot, au aflat despre tradițiile și obiceiurile sale. De asemenea, voluntarii au putut vedea în direct atributele adoptate pentru sărbătoarea „arbaa minim”. Voluntarii au văzut atributele cu ochii lor și au putut chiar să le atingă. De asemenea, în cadrul acestei întâlniri, voluntarii s-au familiarizat cu partea istorică a Chișinăului și au aflat despre istoria evreilor care locuiau pe teritoriul Chișinăului și celebrau Sukkot în fiecare an.

Pe 26 septembrie, voluntarii activi ai Centrului de Expoziții din Rusia și activiștii platformei de tineret Haverim s-au distrat minunat la un mare eveniment în aer liber

și în cetatea Bendery! Împreună, am devenit parte a unei mari sărbători a Sukkotului în zidurile uneia dintre principalele atracții ale țării noastre! Totul a fost minunat: peisaje, o companie mare, cuvinte de sărbători, dansuri, muzică de toate genurile: de la motive naționale evreiești la compoziții moderne bine-cunoscute interpretate de grupul Mahagon.

Mulțumim EORM pentru oportunitatea de a deveni parte a unei vacanțe atât de mari!

Compania a adunat într-adevăr familia și prietenos, așa cum ar trebui să fie în vacanța Sukkot!

Promoție „Good Jam Day” în Rybnitsa

În prima jumătate a lunii septembrie, în cadrul proiectului „Origini ale îndurării”, a avut loc o acțiune „Good Jam Day”, grație căreia voluntarii au felicitat-o ​​pe Rosh Hashanah și au prezentat gem delicios pentru 10 clienți vârstnici ai Hesed.

Voluntarii proiectului „Origini ale Milostivirii” s-au alăturat pentru prima dată campaniei de voluntari Good Jam Day, după ce au făcut împreună gem de mere. Dorim să ne exprimăm recunoștința față de Alexander Chernienko de la Rybnitsa, care a oferit gratuit mere pentru gem!

Voluntara Svetlana a făcut dulceață delicioasă din piersicile sale aromate moldovenești de casă pentru campanie. Băieții din clubul pentru adolescenți JewVentus au făcut cărți poștale frumoase. Și voluntarii au transmis toată această frumusețe și delicioase, precum și felicitări sincere persoanelor în vârstă.

Livrare de miere pentru Rosh Hashanah.

În perioada 17/08/2021 — 21/08/2021 voluntarii proiectului „Origini ale milei” au livrat miere, truse alimentare, echipamente de protecție individuală clienților care locuiesc în regiunea nordică.

Și la mijlocul lunii august, centrul de afaceri „Hesed Yaakov” a organizat livrarea de miere, seturi de alimente și echipamente de protecție personală pentru vacanță. Voluntarii proiectului „Origini ale Milostivirii” au vizitat 35 de așezări. Trusele de vacanță au fost primite de 128 de clienți.

Secțiile au acceptat cu recunoștință trusele, și-au exprimat profunda recunoștință față de sponsori, organizatori de livrare, voluntari pentru faptul că în timpul nostru dificil găsesc oportunitatea și mijloacele de a-i ajuta pe cei în nevoie.

Good Day Jam

09/09/2021 pe teritoriul centrului de afaceri „Hesed Yaakov”, voluntarii proiectului „Origini ale milei” au pregătit gem de mere în cadrul campaniei „Good Jam Day”.

Pe 9 septembrie, voluntarii proiectului „Origini ale milei” s-au adunat la Hesed pentru a face gem de mere pentru secții. După ce am curățat și tăiat merele, le punem în două căldări mari, presărate cu zahăr și dăm pe foc, aduse la fierbere și fierte puțin. Deoarece procesul de preparare a gemului este destul de lung, a trebuit să-l gătesc și să-l turn în borcane acasă.

Pe 11 septembrie, am organizat livrarea gemurilor către secții. Oamenii au fost surprinși și încântați de acest dar neobișnuit.

Aș dori să-mi exprim recunoștința prietenilor noștri care au contribuit la cumpărarea merelor și zahărului, precum și voluntarilor pentru ajutorul lor în fabricarea și distribuirea gemului.