Succesele centrului de voluntariat DECEMBRIE 2021

Decembrie este perioada în care toată lumea rezumă rezultatele anului calendaristic, iar eu și voluntarii noștri am rezumat rezultatele activităților proiectului.

Voluntarul anului — 5 decembrie 2021

Ceremonia „Voluntarul Anului” a fost punctul culminant al săptămânii Hanukkah la JCC KEDEM și poate fi numită pe bună dreptate un miracol Hanukkah! După o serie de evenimente online, ceremonia de anul acesta a revenit la formatul obișnuit cu prezența tuturor laureaților în sală, cu invitați și un program bogat de concerte. La ceremonie au fost prezenți 80 de participanți activi ai mișcării de voluntari din 3 orașe: Chișinău, Bălți, Râbnița, precum și reprezentanți ai organizațiilor partenere care au contribuit la dezvoltarea voluntariatului în Moldova în anul 2021. (De reținut că în cadrul evenimentului, organizatorii a respectat cu strictețe toate măsurile de securitate COVID).

Desigur, principalii protagoniști ai ceremoniei au fost laureații premiului. Au fost peste 50 de ei anul acesta. Aceasta a fost prima ceremonie pentru voluntarii din Bălți și Rîbnița, în care aceștia au putut face cunoștință cu succesele colegilor lor voluntari din diferite orașe. Ceremonia a început cu aprinderea celei de-a 8-a lumânări de Hanukkah, așa că am încheiat împreună cu toții seria evenimentelor de Hanukkah. Apoi a venit momentul cinstirii voluntarilor, pentru care s-a organizat însăși vacanța. Laureații pentru Voluntarul Anului au fost premiați în 7 nominalizări:

  • „Activul anului” – cei mai activi voluntari ai RVC.
  • Breakthrough of the Year — voluntari care s-au arătat în 2021
  • „Întotdeauna în contact” – voluntari care oferă asistență de la distanță prin programe online și apeluri telefonice
  • Proiectul Healthy Vitamin Box of the Year este un proiect unic pe termen lung al acestui an
  • „Eroul orașului nostru” — o nominalizare care sărbătorește succesele celor mai activi 12 voluntari din Bălți și Rîbnița
  • „Partenerul anului” — marchează organizațiile care au susținut în mod repetat desfășurarea de acțiuni și proiecte ale RVC în 2021
  • „Voluntar prin vocație” este o nominalizare specială pentru acei voluntari care participă de câțiva ani la proiecte RVC și nu își pot imagina viața fără voluntariat.

Pe parcursul serii, am vorbit despre succesele și realizările noastre. Au fost special pregătite clipuri video, care au descris perfect direcțiile principale ale activităților de voluntariat ale centrului nostru. La finalul programului, o surpriză i-a așteptat pe toți participanții — prestația îndrăgitei cântărețe pop moldovenești Nelly Ciobanu, care a adăugat și mai multe culori în acea seară și va fi amintită multă vreme de toți cei prezenți. Putem spune cu încredere că miracolele se întâmplă! Principalul lucru este să crezi și să acționezi!

Ne exprimăm recunoștința tuturor celor care au împărtășit cu noi cele mai strălucitoare și mai strălucitoare emoții din această seară și au umplut sala cu zâmbete, bună dispoziție și sprijin. La urma urmei, suntem o echipă mare!

Iar echipa de coordonatori RVC așteaptă deja următoarea ceremonie „Voluntarul Anului”.

Mai departe mai mult!

Pe 12 decembrie a avut loc o altă întâlnire informală pentru voluntari „Ora muzicală”.

Întâlnirea Ora muzicală are ca scop adunarea și atragerea de noi voluntari. Acolo, voluntarii au fost așteptați de un format muzical, unde a ascultat spectacole de chitară solo ale organizatorului evenimentului, Stolyarenko Artyom. Tot la eveniment, voluntarii au avut un format karaoke, unde oricine putea cânta orice melodie dintr-o listă pregătită anterior. La întâlnire au fost 9 persoane. S-au distrat de minune, toți cei prezenți au fost foarte impresionați și așteaptă cu nerăbdare următorul eveniment.

Pe 15 decembrie am avut un antrenament minunat „Roata echilibrului” cu psihologul nostru Lyudmila Semina.

În timpul întâlnirii, am învățat o mulțime de informații noi și utile, am împărtășit emoțiile și situațiile noastre de viață. Am învățat elementele de bază ale managementului timpului, cum să echilibrăm și să combinăm mai multe sarcini și proiecte simultan. În timpul întâlnirii, participanții au reușit să creeze o atmosferă uimitoare, plină de căldură și prietenie. Spunem cu încredere că acum suntem pregătiți să intrăm în Noul An cu noi obiective și planuri! Mulțumim tuturor celor care au participat la training, suntem mereu bucuroși să vă vedem între zidurile RVC!

Deoarece decembrie a fost luna în care întreg poporul evreu a sărbătorit Hanukkah, a mâncat suvganiyets delicioase și s-a bucurat de o minune care s-a întâmplat cu mult timp în urmă, nici noi nu am uitat această sărbătoare importantă. În Hanukkah Shabbat, a avut loc un program interactiv special pentru voluntari, în cadrul căruia participanții nu numai că au putut afla fapte noi ale sărbătorii, ci și-au amintit principalele tradiții și obiceiuri. Fiecare participant și-a împărtășit emoțiile pe care le trăiește în timpul vacanței de 8 zile.

Întrucât centrul de voluntariat găzduiește cursuri nu numai despre studiul culturii și tradițiilor poporului evreu, ci și proiecte creative și un master class, vrem să împărtășim unul dintre proiectele importante care vizează dezvoltarea copiilor. Vorbește engleză — învăț engleză. În cadrul acestui proiect, participanții noștri vor învăța cuvinte noi pe care le pot folosi ulterior în comunicare. Pe 26 decembrie a avut loc ceremonia finală de schimb de puncte pentru voluntari ai Centrului Republican de Voluntariat.

În orice activitate, este foarte important să răsplătim oamenii pentru meritele și realizările lor. Una dintre modalitățile Centrului de a-și exprima recunoștința față de voluntari este prin Ceremonia de Schimb de Puncte. Evenimentul are loc de două ori pe an: în decembrie și în iunie.

Pe 26 decembrie a avut loc mult așteptata Ceremonie de Schimb de Puncte, cea finală din acest an! Aceasta a fost ultima oportunitate din acest an de a schimba orele de voluntariat acumulate — puncte pentru voluntariat în 2021! Peste 30 de voluntari au devenit fericiții proprietari ai noilor produse promoționale ale Centrului Republican de Voluntariat, care, fără îndoială, vor fi utile atât în ​​activitățile de voluntariat, cât și în viața de zi cu zi — până la sfârșitul anului, am pregătit multe surprize și am luat primii pași în sistemul de bonusuri pentru încurajarea voluntarilor activi, pe care ne propunem să îl promovăm și să-l extindem activ în noul an 2022! Ceremonia de schimb de puncte a fost o ocazie excelentă pentru ca voluntarii din diferite direcții să se întâlnească, să facă schimb de rezultate și știri pentru întregul an 2021 și să-și împărtășească planurile pentru anul următor.

Amintiți-vă că, odată cu începutul noului an 2022, toate ceasurile vor fi resetate la zero. Prin urmare, nu uitați să adăugați pe lista dvs. de obiective pentru 2022 timpul pe care sunteți dispus să-l petreceți pentru voluntariat, pentru ca ulterior să primiți cadouri plăcute și utile de la RVC!

Felicitări bătrânilor pentru Noul An 2022.

În perioada 20 — 30 decembrie, voluntarii Call Center au lansat o acțiune bună — felicitări de Anul Nou bătrânilor singuratici prin telefon. Pe parcursul mai multor zile, o echipă de 6 persoane a reușit să felicite peste 500 de bătrâni cu noul an 2022 și din suflet le-a urat bunicilor noștri în vârstă, sănătate și toate cele bune. Acțiunea a adus centrului o atmosferă de sărbătoare – mulți vârstnici au răspuns la poeziile de felicitare și la cuvintele calde ale voluntarilor și au urat centrului să atingă obiective, idei noi, răbdare și sănătate pentru voluntari și coordonatorii de proiecte.

Grăbește-te să faci fapte bune!

Să facem bine împreună!

Ne vedem la RVC în noul an 2022! Mai departe mai mult!