Succesele centrului de voluntari RVC pentru IUNIE

Este timpul să facem bilanț pentru IUNIE. Voluntarii din Chișinău și Rybnitsa au dat rezultate uimitoare luna aceasta.

Succes de la or.Chișinău

Pe 25 iunie, am avut un mare eveniment pentru voluntarii Centrului nostru de voluntari. Au participat la partea tradițională a Șabatului și am putut, de asemenea, să ne conectăm la minunatul eveniment Global Shabbat FSU. Nu numai că am ținut Shabbat noi înșine, ci am participat și la schimbul de experiență cu voluntari din alte țări CSI și am participat la programul cultural pregătit. De asemenea, am conectat secțiile din Hesed la acest Șabat, scopul principal fiind socializarea lor. Continuarea acestei întâlniri a fost urmărirea desenului animator motivant „Suflet”, al cărui scop este de a reaminti tuturor oamenilor despre hobby-urile noastre, aspirațiile, visele, bunătatea și importanța lor

Dezvoltarea de sine pentru voluntarii noștri este foarte importantă, astfel încât programul nostru include întotdeauna cursuri educaționale, cursuri de masterat, unde voluntarii dobândesc noi cunoștințe. În iunie, am decis să organizăm un master class de fotografie pentru voluntari. Invitatul invitat, un fotograf, a vorbit despre elementele de bază ale fotografiei, despre modul de ajustare corectă a luminii, despre cum să alegeți un unghi și, de asemenea, a vorbit despre metodele moderne de obținere a fotografiilor frumoase și luminoase. În cadrul evenimentului, fotografiile făcute de voluntarii noștri au fost sortate și toate greșelile făcute au fost discutate. Astfel de exemple ilustrative au făcut posibilă asimilarea mai bună a materialului acoperit și înțelegerea greșelilor care nu ar trebui să fie făcute. Datorită acestui master class, acum fiecare voluntar va putea să facă fotografii interesante ale proiectului său și să le încarce pe rețelele de socializare.

La jumătatea lunii, a fost organizat un training educațional în fotografie pentru voluntari împreună cu un invitat invitat — Eduard Khlibchuk. La această întâlnire, Eduard a spus și a arătat cum să facă poze corect și, de asemenea, a împărtășit hacks de viață utilă, care vor fi utile tuturor participanților la întâlnire!

Pe 25 iunie, cireșele au fost livrate persoanelor în vârstă în cadrul proiectului Vitamin Healthy Box. Într-o zi, voluntarii noștri au reușit să sorteze 100 kg. cireșe și rase pentru membrii comunității în vârstă și familii — 50 de adrese. 9 voluntari și o întreagă familie au participat la colectarea și livrarea de alimente, împreună părinții și copiii s-au alăturat mișcării de voluntari.

Pe 28 iunie, a avut loc o întâlnire regulată a voluntarilor din 3 orașe cu psihologul Lyudmila Semina-Gitsu. În afară de a discuta cazuri particulare de comunicare cu clienții mai în vârstă, au discutat subiectele percepției (modul în care percepția personală poate afecta evaluarea situației și moralul), anxietatea (modul de evitare a unei stări de stres etern), capacitatea de a distrage atenția de la negativitatea și alocarea timpului la rezolvarea problemelor și sarcinilor de zi cu zi.

Succesele or.Rybnitsa

Atelier creativ pentru voluntari

Pe 22 iunie, Hesed a găzduit un atelier de creație pentru realizarea picturilor în dar pentru clienții vârstnici ai lui Hesed.

Voluntarii au învățat să picteze folosind tehnica picturii cu guașă emisferică dreaptă — o tehnică în care se acordă mai multă atenție percepției imaginilor, decât tehnicii desenului ca atare. Aceasta este o metodă intuitivă: repetarea rapidă a tehnicilor după antrenor, neavând timp să ne gândim logic și să analizăm, am ajuns la un rezultat uimitor pe foaie.

Sperăm că picturile create de mâinile și sufletul voluntarilor vor încânta cunoscătorii artelor plastice.

https://www.facebook.com/jcc.hesed/posts/320604252859512 

Șabat pentru seniori și voluntari

Pe 25 iunie, a fost organizat un Shabbat online pentru voluntarii Hesed și clienții vârstnici.

Următoarea întâlnire a Reginei Șabatului în cadrul proiectului „Origini ale Milostivirii” a fost interesantă și sinceră. Ca întotdeauna, voluntarii noștri nu au stat deoparte — în mod tradițional, Lilia Braga a aprins lumânări din Shabbat și a citit binecuvântări, iar Vita Kameneva ne-a prezentat personalități precum Balak, regele Moabului și profetul Bilam. Mulțumită voluntarilor noștri stimați, participanții au aflat de ce după ce Bilam D-zeu nu a mai înzestrat ne-evreii cu darul profeției și de ce a trimis o epidemie poporului evreu. De asemenea, am citit și am discutat parabole ebraice instructive și ne-am bucurat de conversații.

https://www.facebook.com/jcc.hesed/posts/323084039278200