Start proiect BE PROFY

Seminarul din 28 și 30 iunie 2024, a fost dedicat aniversării de 10 ani a Centrului RVC și a constituit un pas important în cadrul proiectului BE PROFY.

BE PROFY este un ciclu de întâlniri educaționale pentru voluntari, destinat dezvoltării și îmbunătățirii abilităților lor. Proiectul oferă voluntarilor oportunitatea de a participa la diverse evenimente, seminare și sesiuni pentru a-și pune în aplicare ideile și a contribui la îmbunătățirea calității vieții comunității, dezvoltarea infrastructurii și protecția mediului.

Seminarul, care a avut loc între 28 și 30 iunie 2024, a fost dedicat aniversării de 10 ani a Centrului Republican al Voluntarilor și a fost un pas important în cadrul proiectului BE PROFY. La seminar au participat 23 de voluntari, 7 coordonatori ai echipei RVC și 2 lectori invitați.

Prima zi a fost dedicată întâlnirii participanților și sesiunilor pe tema tendințelor moderne în voluntariat. După prânz, voluntarii au participat la sesiunea „Ciclul vieții. Suport pentru voluntari” și au discutat despre crearea ideilor de proiecte. Seara s-a încheiat cu o cină și un program de divertisment.

A doua zi a început cu exerciții de dimineață și mic dejun, urmate de o sesiune despre "Menținerea voluntarilor în echipă”. După-amiaza a fost dedicată jocurilor sportive, iar apoi toți participanții au luat o pauză pentru prânz. O parte importantă a zilei a fost reprezentată de lecțiile despre managementul proiectelor și sesiuni de pregătire a structurii proiectelor pe echipe. Seara, participanții au discutat despre fundamentele strângerii de fonduri și etica coordonatorului și a voluntarului.

Ultima zi a seminarului a fost dedicată prezentării proiectelor dezvoltate. După exercițiile de dimineață și mic dejun, participanții au ascultat o sesiune despre "Time Management”, apoi au început prezentarea proiectelor lor. Fiecărei echipe i s-a oferit oportunitatea de a-și prezenta ideile, un total de 8 proiecte fiind prezentate.

Seminarul BE PROFY a fost plin de activități. Voluntarii au dezvoltat o mulțime de idei de proiecte, fiecare idee primind un prim sprijin din partea echipei RVC pentru implementare. Proiectele propuse vor fi cu siguranță lansate în cadrul Centrului Republican al Voluntarilor, iar ciclul de întâlniri educaționale BE PROFY pentru voluntari va continua până în noiembrie.

Urmăriți știrile. Urmează și mai multe!