Shabbat-ul celor trei generații

Shabbat-ul în tradiția evreiască este un timp de odihnă și reflecție

Shabbat-ul în tradiția evreiască este un timp de odihnă și reflecție. Este o perioadă de pauză de la agitația cotidiană și o oportunitate de a dedica timp familiei, reflecției și liniștii.

La data de 26 ianuarie, persoanele vârstnice și voluntarii s-au adunat pentru întâlnirea "Reginei Shabbat-ului". Fiecare astfel de întâlnire începe cu povestirea săptămânală, după care se desfășoară toate etapele Shabbat-ului.

Cu această ocazie, s-a acordat o atenție deosebită Tu BiShvat, sărbătoarea evreiască a copacilor, care a avut loc cu o zi înainte de eveniment, pe 25 ianuarie. Cu ocazia celebrării Shabbat-ului și în cinstea Tu BiShvat, a fost organizat un concurs de trivia, care a oferit atât voluntarilor, cât și persoanelor vârstnice, informații noi despre această sărbătoare. În plus, concursul a fost un mod excelent de a facilita comunicarea și de a întări legăturile între generații.

Scopul principal al RVC este de a promova comunicarea între persoane de diferite vârste, păstrând și transmitând moștenirea culturală și amintirile. La data de 26 ianuarie s-a demonstrat cu claritate cât de important este pentru toate generațiile să sărbătorească împreună zile precum Shabbat și Tu BiShvat, deoarece acestea nu doar că amintesc despre importanța păstrării tradițiilor, dar și unesc oamenii prin valori și interese comune.

Vă invităm pe toți cei interesați să vă alăturați întâlnirilor „Regina Shabbat-ului”. Este o oportunitate minunată nu doar de a învăța mai multe despre tradițiile evreiești, dar și de a deveni parte dintr-o comunitate unde fiecare poate găsi ceva apropiat și prețios pentru sine.