Seminarul Volunteer School Hub

În perioada 22 și 24 decembrie a avut loc un seminar pentru 30 de lideri ai școlilor din Moldova!

În perioada 22 și 24 decembrie, în cadrul programului de granturi cu sprijinul Elveției, a avut loc seminarul educațional Volunteer School Hub.

Evenimentul a unit 35 de participanți, inclusiv lideri elevi din 30 de licee din Moldova, Găgăuzia, Transnistria și echipa proiectului.

Seminarul a fost destinat pregătirii liderilor pentru gestionarea eficientă a echipei, recrutare, crearea de proiecte sociale și acțiuni de voluntariat. Participanții seminarului au dobândit cunoștințe în domenii esențiale pentru voluntariatul și leadershipul modern, inclusiv managementul timpului și arta oratorică.

Ziua 1 (22 decembrie):

• Prima zi a fost dedicată unei sesiuni despre formarea echipei și recrutare, în cadrul căreia, Ludmila Siomina-Ghițu și Alexandra Frecauțan, au împărtășit experiența și metodele lor de lucru.

• În cadrul seminarului, au fost discutate problemele actuale ale societății și importanța muncii de voluntariat în soluționarea acestora.

Ziua 2 (23 decembrie):

• A început cu o întâlnire matinală și a continuat cu o serie de sesiuni educaționale.

• S-a acordat o atenție deosebită managementului timpului și importanței planificării pentru gestionarea de succes a proiectelor.

• De asemenea, participanții au avut timp pentru schimbul de idei și dezvoltarea potențialului creativ.

Ziua 3 (24 decembrie):

• Seminarul s-a încheiat cu prezentarea ideilor de proiecte, unde fiecare participant a avut ocazia să-și împărtășească inițiativele și să primească un feedback.

Seminarul Volunteer School Hub a deschis noi oportunități pentru implementarea inițiativelor de voluntariat. Suntem bucuroși că participanții vor putea aplica cunoștințele și experiența dobândite în școlile și comunitățile lor din întreaga Moldova.

Video