Seder Pesah pentru refugiații ucraineni

În aprilie, a avut loc una dintre principalele sărbători evreiești, Pesah.

Din cele mai vechi timpuri, pe Pesah, s-a obișnuit să se acorde sprijin celor aflați în nevoie, astfel încât fiecare casă evreiască să fie plină de sărbătoare și prosperitate. În 2022, vacanța a început vineri, 15 aprilie și s-a încheiat sâmbătă, 23 aprilie.

În mod tradițional, Comunitatea Evreiască din Moldova și Centrul de Voluntariat RVC — „ELiyahu”, un proiect social anual lansat pentru a ajuta membrii în vârstă ai comunității de sărbătoarea Paștelui, cu sprijinul financiar al organizației caritabile germane Yad Ruth.

100 de bătrâni ai comunității și membri ai Asociației Evreilor din Moldova — foști prizonieri ai ghetourilor și lagărelor de concentrare fasciste din 10 comunități regionale au primit pachete de vacanță, care includ mâncare și matsa.

De asemenea, am organizat mai multe evenimente tematice dedicate sărbătorii. Așa că, de exemplu, pe 21 aprilie, am ținut o seară atmosferică dedicată lui Pesah.

Evenimentul în sine a avut loc în afara orașului în „Dacia Marin”, în prezent Centrul de cazare temporară a membrilor comunităților evreiești din Ucraina. Vrem să mulțumim tuturor celor care au participat la seara noastră festivă. Și mulțumiri speciale Tatyana Amirova și gazdelor serii: Revekka Safronova, Nikita Solovyov. Mulțumim tuturor partenerilor – JDC, JDC Kishinev, The International Fellowship of Christians and Jewish, Jewish Community of Moldova, The Kishinev Jacobs Jewish Campus. Toate acestea au fost posibile datorită vouă!