„Remembering the Past”: Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Pe 27 ianuarie, în întreaga lume au loc evenimente dedicate Zilei de Comemorare a Holocaustului.

Aceasta este o zi de pomenire pentru cei care au murit în evenimentele teribile din anii de război, aceasta este o zi de întristare și doliu. Dar și în aceste zile este important să transmitem zilele din generație în generație ale istoriei, amintiri ale acelor teribile. Sarcina noastră astăzi este să trăim, să ne amintim catastrofa cumplită din prima jumătate a secolului XX, pentru a preveni repetarea evenimentelor din trecut în viitor.

Centrul Republican de Voluntariat consideră că este de datoria să organizeze o întâlnire, al cărei nume vorbește de la sine — „Remembering the Past”. Întâlniri de acest format au loc de la an la an cu voluntarii RVC. Acestea au ca scop familiarizarea cu istoria, soarta martorilor oculari ai acelor ani groaznici. Astfel, onorăm memoria tuturor celor care au murit în timpul Holocaustului.

„Remembering the Past” este o conversație cu un participant la acele evenimente teribile, în care nu vom vorbi despre genocid, antisemitism și nazism în text simplu. Este important pentru noi să auzim, să vedem o Persoană care a supraviețuit acestor evenimente și a privit Viața într-un mod diferit. Este important pentru noi să trăim pentru a ne aminti!

-30 ianuarie, ora 15:00 interviu online cu Iosif Davidovich Belous — Președintele Asociației Foștilor Deținuți ai Ghetourilor și Lagărelor de Concentrare din Moldova.

Iosif Davidovich, un prizonier supraviețuitor al ghetoului Rîbnița, profesor de economie, în 2000 a fost recunoscut drept „Persoana anului” de către Institutul American de Bibliografie. Acum are 82 de ani și este gata să-și amintească trecutul împreună cu noi de dragul unui viitor liniștit.

„Cel mai bun mod de a cunoaște istoria este să o întâlnești față în față.” Ne vom familiariza online cu un martor ocular și ne vom aminti diferite episoade ale istoriei, personajul principal va vorbi despre perioada vieții din anii Holocaustului și despre cum, în ciuda încercărilor incredibile ale sorții, se poate rămâne o persoană puternică. În timpul întâlnirii cu eroul în vârstă al programului, participanții își vor putea pune întrebări. La finalul programului va fi prezentat un film RVC care vorbește despre poveștile personale ale membrilor Comunității. Iosif Davidovich își va împărtăși amintirile despre evenimentele care au lăsat o amprentă de neșters în viața sa și împreună vom încerca să înțelegem cum să trăim viața cu toate dificultățile ei și, în același timp, să păstrăm Omul în noi înșine și, în același timp, pacea. pe Pământ orice ar fi! Important este că putem auzi povestea la prima mână.

În timpul întâlnirii, veți avea o conversație cu Joseph Davidovich, vizionarea unui documentar bazat pe amintirile bătrânilor care au supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial, precum și o oportunitate unică de a adresa întrebări unui martor ocular al acelor evenimente teribile din istoria lumii.

Pentru a participa la eveniment, trebuie să vă conectați prin link-ul ZOOM sau să vizitați pagina oficială de Facebook RVC în ziua evenimentului.

Infoline: Olga 060184358, 069020369