Realizările din luna aprilie a voluntarilor RVC

În aprilie, voluntarii noștri au participat la un training de la un psiholog pe tema „Caracteristicile vârstei copiilor cu vârste cuprinse între 3-14 ani?”.

În aprilie, voluntarii noștri au participat la un training de la un psiholog pe tema „Caracteristicile vârstei copiilor cu vârste cuprinse între 3-14 ani?”. După finalizarea acestui training, voluntarii au aflat despre particularitățile care apar la copii la o anumită vârstă, despre interesele și preferințele lor, precum și despre ce ar trebui să acordați atenție atunci când vă planificați cursurile, astfel încât toate informațiile prezentate să fie mai bine percepute și asimilate. de către participanții noștri. Aceste cunoștințe vor ajuta voluntarii să înțeleagă formatul cursurilor și utilizarea jocurilor necesare prin care merită prezentate informații.

În cadrul proiectului „Viața nouă a unui subiect”, am creat un lucru necesar și foarte necesar pentru toți cei cărora le place să citească cărți. Voluntarul nostru a susținut un master class interesant despre crearea de semne de carte pentru cărți de hârtie colorată. Participanții au creat un semn de fluture incredibil de frumos pentru o carte folosind origami, apoi i-au decorat cu modele folosind creioane.

O întâlnire importantă pentru voluntari a fost o sesiune educațională, în cadrul căreia am analizat diverse jocuri care pot fi folosite atunci când îi învățăm pe copii în ZOOMe. Datorită acestor jocuri, cursurile noastre au devenit mai interesante și mai informative, deoarece informațiile prin jocuri pentru copii sunt mai bine amintite.

Pe 1 aprilie a avut loc Comunitatea Seder Pesach, la care au participat bătrânii și voluntarii noștri. Peste 30 de seniori și participanți la proiect s-au putut conecta online la acest eveniment, pe care îl așteptau atât de mult. Programul a fost foarte ocupat ca întotdeauna. Ne-am amintit ce înseamnă fiecare produs de pe keare. De asemenea, am împărtășit tradițiile personale ale familiei asociate acestei sărbători. Am făcut schimb de experiență și cunoștințe despre curățarea casei de aluat, am sortat toate tipurile de cereale care se pot transforma în chametz. Am cântat cântece, am vorbit și ne-am transmis felicitări sincere reciproc din diferite orașe ale republicii

Pe 18 aprilie, voluntarii proiectului „Origini ale Milei” din Chișinău s-au întâlnit cu voluntari din regiuni. Împreună, am organizat o acțiune creativă „Creative Commotion”. Datorită acestei acțiuni, seniorii noștri vor primi cărți poștale realizate de mâinile voluntarilor din alte orașe în cursul lunii mai. Vom trimite cărțile poștale făcute de voluntarii noștri la persoanele în vârstă din orașul Bălți, cărțile poștale de la Rybnitsa vor fi trimise la Chișinău, artizanatul de la voluntarii orașului Bălți va înveseli persoanele în vârstă din Transnistria. Așa că am ținut master classes creative în trei orașe în același timp și, foarte curând, ne vom încânta bunicii cu scrisori plăcute !!

Pe 25 aprilie, a avut loc un seminar educațional de o zi pentru voluntarii proiectului „Origini ale milei”. Atelierul a fost destinat voluntarilor deja experimentați, cu scopul de a spori eficacitatea lor personală. În această zi, psihologul nostru Lyudmila Semina — Gitsu a ținut o lecție interesantă pentru voluntari pe tema epuizării profesionale și emoționale, voluntarii au aflat despre principiile planificării și alocării timpului și, de asemenea, au luat parte la o brainstorming privind optimizarea proiectului. Am reușit să creăm 25 de idei pentru proiecte noi și opțiuni de optimizare pentru cele existente, astfel încât voluntariatul să fie cât mai eficient posibil atât pentru voluntari, cât și pentru clienții mai în vârstă ai proiectelor. În viitorul apropiat, intenționăm să implementăm toate aceste idei și să nu ne oprim aici.