Proiectul "Școala Voluntarului"

În cadrul programului de granturi pentru organizații de tineret a fost organizat seminarul educațional "Școala Voluntarului" 2023

"Școala Voluntarului 2023: Învățare și Inspirație pentru Voluntarii RVC."

Societatea aspiră la schimbare, iar tineretul joacă un rol important în acest proces. În cadrul programului de granturi pentru organizații de tineret, a fost organizat seminarul educațional "Școala Voluntarului" 2023. Acest proiect este destinat să ofere tinerilor educație în domeniul voluntariatului și să le furnizeze abilitățile necesare pentru participarea activă în activitățile de voluntariat.

Primul eveniment al proiectului, Târgul Posturilor de Voluntariat, a atras 170 de voluntari din cei 300 de participanți, care și-au exprimat dorința de a contribui la caritate și ajutorul nepretențios. Totuși, drumul în voluntariatul profesional abia începe, iar seminarul "Școala Voluntarului" vine în ajutor.

Cursul de trei zile, care a avut loc în perioada 27 și 29 octombrie, a inclus activități de team building, sesiuni de formare cu un psiholog, lucru în echipă, întâlniri cu specialiști în domeniul voluntariatului, crearea de proiecte sociale, precum și sesiuni practice de strângere de fonduri pentru 25 de voluntari.

"Școala Voluntarului" 2023 nu este doar o oportunitate de a învăța abilități de voluntariat, ci și o ocazie de a întâlni persoane cu aceleași convingeri și de a schimba experiențe. Acest proiect, realizat în cadrul Programului de Granturi 2023 pentru organizațiile de tineret, contribuie la formarea de tineri specialiști activi și cetățeni responsabili, pregătiți să facă lumea mai bună.

Pe 5 noiembrie, am încheiat cursul cu o activitate de team building pentru participanții la seminar, pentru a consolida echipa de voluntari, și am sărbătorit, de asemenea, Ziua Internațională a Coordonatorului de Voluntari.

Video