Proiecte pentru seniori ONLINE

A trecut exact un an de la introducerea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova. Carantina, respectarea tuturor măsurilor preventive, regim de autoizolare, am trecut cu toții și continuăm să trecem prin asta. Oamenii din epoca de aur s-au conf

A trecut exact un an de la introducerea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova. Carantina, respectarea tuturor măsurilor preventive, regim de autoizolare, am trecut cu toții și continuăm să trecem prin asta.

Oamenii din epoca de aur s-au confruntat cu dificultăți deosebite, deoarece sunt cei mai sensibili la virus. Siliți să rămână acasă, au nevoie doar de socializare și comunicare live, cel puțin în format online.

În special pentru astfel de persoane în vârstă, echipa Centrului Republican al Voluntarilor a decis să organizeze programe online care să-i ajute pe bunicii noștri să socializeze și să nu se simtă singuri. În acest moment avem 20 de programe tematice pe care le rulăm în platform ZOOM.

De exemplu, în programul KultProSvet vorbim despre știri despre teatru, artă și film. Discutăm cu ardoare pe actorii noștri preferați, ne citim poezii, ne amintim de biografiile scriitorilor și muzicienilor.

La întâlnirile *Excursii în jurul lumii* descoperim alte țări și orașe. Mergem de-a lungul străzilor pietruite ale Europei, ne bucurăm de arhitectură și monumente istorice.

Programul *Totul în grădină* își propune să studieze plantele. În timpul acestor întâlniri învățăm cum să replantăm flori și să le îngrijim în mod corespunzător.

“Erudit” — despre cunoaștere. La aceste întâlniri rezolvăm cuvinte încrucișate, iar vârstnicii îi învață întotdeauna pe voluntari ceva nou. Cunoștințe noi pentru voluntari, distracție pentru vârstnici.

Ne tratăm întâlnirile de vineri cu o grijă specială — „Shabbat Online”. Atunci aprindem ședințele, ascultăm capitolele săptămânale din Yakov Iosifovich, dedicăm timp vizionării și discutării pildelor și o întâlnim pe regina Șabat.

Desigur, nu am menționat toate programele, avem și „Connect”, unde voluntarii îi învață pe vârstnici să folosească diferite programe pe computer și pe internet.

 „Întâlniri cu un psiholog”, în care vorbim despre diferite dificultăți de viață și modalități de a le depăși. 

„Atelier”, unde învățăm să eliminăm în mod independent defecțiunile din casă, precum și:

-Zile de nastere

— Din generație în generație

— În contact

— Reparația școlii

— Cine dacă nu noi

— Atelier

-Înapoi in viitor

— Hotline / informare

— Call Center

— Mâini nebune

— Gătim împreună

— E minunat să trăiești

— Egal cu egal

Pe lângă programele online, voluntarii noștri sună persoanele în vârstă, le întreabă despre sănătatea lor, despre nevoi și le informează despre starea actuală a lucrurilor.