Pe 30 aprilie 2023 a avut loc cea mai mare Zi a Faptelor Bune din Moldova!

Activitate benevolă, care reunește milioane de voluntari din întreaga lume, se desfășoară în țara noastră din 2016, voluntari, organizații și chiar toți oamenii neindiferenți se unesc împreună pentru a face din această lume mai bună!

Anul acesta, în cea de-a opta Zi a Faptelor Bune, organizată de Centrul Republican de Voluntariat RVC în parteneriat cu Good Deeds Day International, s-au desfășurat 180 de acțiuni de voluntariat de ajutor și bunăvoință, nu doar la Chișinău, ci și în 79 de localități ale Republicii Moldova. În această zi, 4930 de voluntari s-au reunit și au ajutat 122085 de beneficiari, adunând până la 19720 de ore de voluntariat ÎN DOAR O ZI!

Toate acestea nu erau să aibă loc fără partenerii care ne-au adus o contribuție semnificativă în susținerea și organizarea acestei zile în țara noastră. De asemenea vrem să le mulțumim partenerilor noștri generali, și celor ce au contribuit enorm în organizarea Zilei Faptelor Bune: compania Orhei Vit — VITA, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, agenția de promovare — EpaMedia и JDC Volunteer Community. Alături de Alvia Grup, Nova Lines, Comunitatea Evreiască din Republica Moldova, Dom Service și Fundația Nicolae Sulac. 

Le mulțumim partenerilor ce ne-au oferit transport gratuit, mâncare și apă pentru voluntarii noștri, rechizite necesare pentru realizarea activităților.  “Dacia Marin”,  TMG, WONDERLAND, “La Mamuca”, OLIVA restaurant, TORECO, TUCANO Сoffee, AQUATRADE, PARADISS, CAPAROL, FLUGGER, WakePark.md, iTicket.md, Papermax,  Jacobasan și multe altele. Datorită partenerilor noștri media și susținerii informative, despre Ziua Faptelor Bune, a aflat un număr deosebit de oameni, pentru care suntem extrem recunoscători NEWSMAKER.MD, NOUL RADIO, AGRO TV și JURNAL TV.

Inițial, credem că a face fapte bune — este greu. De fapt nu! Important este să facem primul pas, iar Ziua Faptelor Bune, din an în an, devine a fi acel prim pas, de la care mii de voluntari își încep calea în voluntariat. Astăzi, spre exemplu, voluntarii noștri și-au încercat abilitățile în cadrul mai multor direcții. Au curățat teritorii și parcuri în 24 de localități a țării, au participat la activitatea “Fresh Wall” pentru împrospătarea grădinițelor de copii și activități de recreere pentru copiii din Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, au sădit copaci în Anenii Noi, au vizitat azilul pentru oameni varstnici în Cimișlia, au curățat izvorul în Ștefan Vodă și MULTE ALTELE. Puteți vedea lista completă a evenimentelor de voluntariat aici. Harta 2023

Vrem să le mulțumim tuturor și fiecărui datorită căruia, într-adevăr, Ziua Faptelor Bune a avut loc. Vă mulțumim că ați devenit parte mișcării mondiale și pentru faptul că ajutați la dezvoltarea culturii voluntariatului în fiecare colțișor al nostru mic, dar a unei atât de minunate țări!