Ne pregătim împreună pentru Rosh Hashanah

În ajunul Anului Nou 5783 conform calendarului evreiesc, o echipă de voluntari din Moldova a avut o întâlnire confortabilă și foarte sinceră în cadrul proiectului „Pregătirea împreună pentru Rosh Hashanah”.

Voluntarii din orașele Chișinău și Bender au pregătit live apple charlotte, care este unul dintre principalele atribute ale sărbătorii viitoare. Ksenia și Arina își pregăteau propria versiune a tortului de sărbători, în timp ce Tatyana și Alena și-au împărtășit secretele de a face un desert familiar.

Peste 90 de participanți conectați (voluntari și vârstnici din diferite orașe) au avut o oportunitate unică de a observa toate etapele de gătit în timp real, de a discuta rețete și de a-și face propriile completări și sfaturi. Câteva sfaturi au fost luate în considerare chiar în aer. Tot în timpul întâlnirii, am aflat fapte interesante despre Charlotte, istoria apariției sale în gătit. Un bonus de la fetele din Chișinău a fost o rețetă de băutură caldă sănătoasă din măceșe, mere și miere, care completează perfect o plăcintă caldă cu mere. Rețeta de băutură a fost de mare interes pentru participanții în vârstă, deoarece toate ingredientele cresc imunitatea și pur și simplu încălzesc sufletul în serile reci de toamnă.

La finalul întâlnirii, toată lumea și-a urat reciproc o intrare bună în cartea vieții și un an dulce, și-au luat rămas bun de mult timp — așa cum se obișnuiește în vizită. Așa am „Gătit împreună pentru Rosh Hashanah”! P.S. Charlottetele gătite în timpul transmisiunii în direct au fost predate clienților în vârstă singuri ai HESED cu cele mai calde urări.

Shana tova u-metuka!