Managementul voluntarilor în vremuri de criză

Consecințele severe ale ostilităților din Ucraina au afectat și țara noastră. De la sfârșitul lunii februarie, timp de câteva luni, munca Comunității Evreiești și a întregii noastre țări s-a schimbat dramatic și a fost îndreptată spre ajutorarea refugiaț

Echipa RVC, KEDEM, voluntarii noștri și un număr mare de noi voluntari s-au implicat activ în ajutorarea refugiaților din Ucraina de câteva luni. În prezent, echipa RVC din Moldova, echipa de voluntariat din Ucraina și participanții din alte țări care au întâlnit să lucreze cu refugiații sunt în curs de formare special concepută.

Trainingul este organizat de https://www.iave.org/ . Se bazează pe feedback-ul nostru și pe experiența pe care am primit-o deja. Echipa de lectori IAVE este formată din cei mai buni mentori voluntari din Israel, Portugalia, Germania și Irlanda.

În acest moment, echipele Centrelor noastre de Voluntariat au finalizat un curs numit „Managementul Voluntariatului în Situație de Criză”, 5 sesiuni bine pregătite și anume:

  • Sesiunea 1: Evaluarea situației și nevoilor refugiaților;
  • Sesiunea 2: Managementul voluntarilor de criză;
  • Sesiunea 3: Motivarea și recunoașterea voluntarilor;
  • Sesiunea 4: Sprijinirea voluntariatului: gestionarea haosului;
  • Sesiunea 5: Sustenabilitate și tranziție.

Nu încetăm să ne perfecționăm și să ne îmbunătățim abilitățile, pentru că doar așa putem obține succesul și îi ajutăm pe cei care au nevoie de el cât mai productiv. Vă mulțumim tuturor pentru participare, pentru ajutor, pentru sprijin!