JCC KEDEM găzduiește Ziua Mondială a Cunoașterii Evreiești

Evenimentele anuale ale Zilei Globale s-au încheiat și rezultatele pot fi rezumate.

Evenimentele anuale ale Zilei Globale s-au încheiat și rezultatele pot fi rezumate. Anul acesta a fost foarte bogat în evenimente care nu numai că i-au unit pe toți cu o singură temă „Conexiuni între noi”, dar au contribuit și la arăta încă o dată profunzimea istoriei și culturii evreiești.

Participanții RVC au privit dilemele poporului evreu din perspectiva trecutului și prezentului într-un mod viu și interactiv și au studiat pildele evreiești în sesiunea Midrash of the Senses pentru a înțelege modul în care simțurile ne influențează interacțiunile unul cu celălalt.

La Haverim s-au desfășurat simultan 3 sesiuni interactive, dedicate istoriei poporului evreu, precum și oamenilor mari. Una dintre sesiuni – „Lumea cărților și a emoțiilor” – a fost organizată pentru participanții mici și curioși la Haverim Junior.

De asemenea, în cadrul Zilei Mondiale a Cunoașterii Evreiești, la JCC KEDEM au avut loc întâlniri despre educația evreiască non-formală, unde Tora și textele evreiești au devenit subiectele principale de discuție.

Și pentru cei pasionați de creativitate, în centru au fost deschise cursuri de master ale studiourilor de creație, unde a fost posibil să învețe diferite tehnici de desen, precum și 2 tehnici de împletire a modelelor lui Solomon și de țesut bulgări cu simbol evreiesc.

Ziua s-a dovedit a fi plină de evenimente, dar în același timp foarte informativă. Prin diferite subiecte și formate, am reușit să aruncăm o privire nouă asupra subiectului conexiunilor dintre noi, strămoșii noștri, trecut, prezent și viitor.

Așteptăm cu nerăbdare anul viitor și un nou subiect de reflecție și studiu.