Interviu cu Alexandra Frecauțan

Astăzi stăm de vorbă cu Alexandra Frecauțan, coordonatoarea "Zilei Faptelor Bune" din Moldova

Astăzi stăm de vorbă cu Alexandra Frecauțan, coordonatoarea "Zilei Faptelor Bune" din Moldova, care adună anual mii de oameni din întreaga lume pentru a face fapte bune.

Întrebare: Alexandra, povestește-ne despre călătoria ta în "Ziua faptelor bune". Cum ați ajuns în rolul de coordonator?

Răspuns: Călătoria mea a început în 2018, când am participat pentru prima dată la un eveniment ca voluntar logistic. Amploarea și impactul acestei mișcări m-au impresionat enorm. Din 2020, am fost o parte activă, ajutând voluntarii să-și organizeze acțiunile sau să găsească unele potrivite pentru ei.

Întrebare: Care este scopul principal al "Zilei Faptelor Bune" în Moldova?

Răspuns: Scopul este foarte simplu, dar în același timp ambițios: ne dorim ca fiecare locuitor al Republicii Moldova să poată face voluntariat și să facă o faptă bună pe 14 aprilie. Aceasta nu este doar ajutarea oamenilor, animalelor sau naturii; este o oportunitate pentru toată lumea de a încercă activitățile de voluntariat, de a simți bucuria rezultatului vizibil al eforturilor sale.

Întrebare: Cum poți deveni o parte a acestei mișcări?

Răspuns: Pentru a participa, trebuie să vă înregistrați și să vă organizați acțiunea până la 24 martie. Veți avea nevoie de o echipă, de beneficiarii ajutorului dumneavoastră, precum dorință și timp pe 14 aprilie. Aceasta este o ocazie excelentă pentru ca toată lumea să își dezvolte abilitățile de organizare și comunicare și să obțină satisfacție din rezultatele obținute.

Întrebare: Ce ar trebui să fac dacă întâmpin dificultăți în organizarea propriei mele acțiuni?

Răspuns: Dacă întâmpinați dificultăți în crearea unei acțiuni, Centrul nostru republican de voluntariat este gata să vă ajute. Vă vom oferi instrucțiuni pas cu pas și idei pentru realizarea acțiunii dumneavoastră. Sarcina noastră este de a vă sprijini și de a vă coordona dorința de a ajuta în direcția corectă.

Întrebare: Ce acțiuni sunt planificate în acest an pentru persoane fizice și potențiali voluntari?

Răspuns: În acest an, Centrul Republican de Voluntariat organizează 15 acțiuni menite să ajute vârstnicii, copiii aflați în situații de risc și copiii din spitale, precum și susținerea animalelor și îmbunătățirea mediului înconjurător. Aceste acțiuni nu numai că îi ajută pe cei care au nevoie, dar le permit voluntarilor să își demonstreze talentele, fie că este vorba de fotografie sau de organizarea de evenimente.

Concluzie: Alexandra și echipa Good Deeds Day invită pe toată lumea să se alăture acestei mișcări de amploare. Indiferent dacă vă organizați propriile acțiuni sau vă alăturați celor deja planificate, fiecare pas spre fapte bune face lumea noastră un loc mai bun