Încheierea acțiunii «Bag to School»

An de an, acțiunea caritabilă «Bag to School» ajută copiii din familii vulnerabile și familii de refugiați din Ucraina să se pregătească pentru noul an școlar

Între 1 iulie și 17 august, voluntarii RVC s-au dedicat activ colectării de materiale școlare. În această inițiativă au fost implicate multe persoane dedicate, care au contribuit la adunarea cantității necesare de materiale pentru copiii care au nevoie de sprijin. În cadrul campaniei au fost colectate:

  • 55 de cutii cu markere, 100 de pixuri, 170 de creioane simple, 80 creioane lipici, 27 seturi de acuarele, 22 cutii cu guașă, 32 cutii cu creioane colorate, 42 hârtie și carton colorat, 147 de caiete, 8 mape, 15 cutii cu plastilină, 5 pachete de fetru

Pe 18 august, au fost distribuite 28 de seturi de materiale școlare copiilor din familii vulnerabile. O parte importantă a campaniei a fost nu doar oferirea cadourilor, ci și organizarea de activități pentru copii. Voluntarii centrului au organizat diverse jocuri menite să încurajeze comunicarea și cunoașterea reciprocă, ajutând copiii să petreacă timpul într-un mod plăcut și productiv înainte de începerea anului școlar. La eveniment au participat 6 voluntari, iar în pregătirea și desfășurarea campaniei au fost implicate 20 de persoane. După jocuri, fiecare copil a primit cadoul său — un set de materiale școlare adunate cu dragoste și grijă.

RVC își exprimă recunoștința sinceră organizației JDC Moldova pentru participarea activă și furnizarea de materiale școlare pentru copii. Totuși, ajutorul nu se oprește aici: pe 30 august va avea loc a doua parte a campaniei, în cadrul căreia vor fi distribuite 20 de rucsacuri cu materiale școlare de la organizațiile Maalex Bags și Papermax. Aceste rucsacuri vor fi destinate copiilor din familiile de refugiați din Ucraina și altor familii defavorizate care participă la proiectele RVC.

Campania "Bag to School” nu este doar un ajutor în pregătirea pentru școală, ci și un suport, atenție și grijă pentru copii. Mulțumim tuturor celor care s-au alăturat acestei inițiative și sperăm că astfel de evenimente vor deveni o tradiție frumoasă, aducând bucurie și suport celor care au nevoie.