Gătim împreună pentru Shavuot

Voluntarii și vârstnicii au pregătit feluri de mâncare tradițională pentru sărbătoarea Shavuot

Duminica trecută, la Centrul Republican al Voluntarilor, a avut loc mult așteptata întâlnire a voluntarilor și a beneficiariilor proiectului nostru culinar pentru vârstnici "Gătim Împreună”. Evenimentul a fost tradițional dedicat calendarului evreiesc și, de această dată, am pregătit feluri de mâncare care se servesc cu ocazia sărbătorii Shavuot.

Shavuot este una dintre cele mai importante sărbători evreiești, celebrată la cincizeci de zile după Pesah. În această zi, poporul evreu își amintește de darea Torei pe muntele Sinai. Una dintre tradițiile sărbătorii este pregătirea preparatelor lactate, simbolizând puritatea și bogăția spirituală a Torei.

La bucătăria improvizată a RVC, participanții vârstnici și tineri au început cu entuziasm pregătirea preparatelor festive, cum ar fi brânzoaicele, clătitele cu brânză de vaci și alte delicii.

Echipa RVC organizează regulat evenimente dedicate sărbătorilor evreiești, contribuind astfel la păstrarea și transmiterea tradițiilor și culturii evreiești către tineret, întărind legătura între generații. Întâlnirile noastre nu doar că ajută la învățarea de lucruri noi, dar și la împărtășirea cunoștințelor, amintirilor și căldurii.

După finalizarea pregătirii și aranjării frumoase a preparatelor, am invitat pe toți cei prezenți în birou la o degustare. Aceasta a devenit deja o tradiție plăcută a evenimentelor noastre, care creează o atmosferă de unitate și prietenie. De data aceasta, proiectul nu s-a desfășurat doar în cadrul RVC, ci și acasă, la un vârstnic. După pregătire, voluntarul a avut ocazia să discute cu vârstnicul la o ceașcă de ceai, despre diverse opțiuni de preparate pentru sărbătoarea Shavuot.

Astfel de întâlniri nu doar că vor uple viața cu bucurie și momente delicioase, dar vor ajuta și la păstrarea patrimoniului cultural al poporului nostru. Urmăriți anunțurile noastre și gătiți împreună cu noi!