Evenimentele de Rosh Hashana la RVC

Recent, conform calendarului evreiesc, a început anul 5784 și, odată cu acesta, sărbătoarea de toamnă Rosh Hashana.

Recent, conform calendarului evreiesc, a început anul 5784, marcând începutul sărbătorii de toamnă Rosh Hashana. Unul dintre obiectivele programelor RVC a fost întotdeauna oferirea oportunității voluntarilor, persoanelor vârstnice și copiilor de a se aprofunda în istoria și cultura poporului evreu.

Haideți să ne amintim ce evenimente au fost organizate cu ocazia sărbătorii Rosh Hashana.

Shabbat-ul aduce întotdeauna bucuria de a petrece timp împreună, unind diferite generații. Este un moment de schimb de experiență, cunoștințe și o atmosferă călduroasă. În cadrul proiectului "Gătim împreună", dedicat lui Rosh Hashana, voluntarii și oaspeții au avut ocazia să întâmpine Shabbat-ul, participând la un program interesant pregătit de coordonatori și să încheie sărbătoarea savurând plăcinte delicioase și alte bunătăți, care au fost pregătite în prealabil de voluntari împreună cu persoanele vârstnice.

În plus, înainte de sărbătoarea Rosh Hashana, am organizat a treia întâlnire pentru voluntari în formatul "Cu coach-ul, din inimă" în cadrul proiectului "Despre iubirea de sine". La această întâlnire, fiecare voluntar a avut ocazia să exploreze cerințele sale prin coaching și prin intermediul cardurilor metaforice. Scopul principal al acestor întâlniri este de a oferi energie și resurse, precum și de a găsi răspunsuri la întrebările de interes, formând un drum confortabil spre realizarea dorințelor cu o grijă de sine.

Unul dintre cele mai așteptate momente ale proiectului "IMPROart", care durează de mai bine de șase luni, a fost reprezentarea participanților cu spectacolul de lectură "Pregătirea pentru Rosh Hashana". Spectacolul a fost pregătit de activiștii "vârstei de aur" sub conducerea voluntarului Natalia Britcova. Pe parcursul a aproximativ o lună și jumătate, șase participanți s-au întâlnit săptămânal, lucrând la scenariu, repartizând rolurile, repetând și exersând dicția. Eforturile lor nu au fost în zadar, iar premiera spectacolului a fost strălucită. Centrul de zi pentru vârstnici a fost atât de impresionat de spectacol încât au organizat o repunere a acestuia la un eveniment în Vadul lui Vodă, unde s-au adunat aproximativ 100 de clienți ai Hesed-ului.

Alăturați-vă nouă în RVC și haideți să facem bine împreună și să ne bucurăm de fiecare moment. Vă mulțumim că sunteți alături de noi și să vă aducă noul an multe momente fericite și realizări. Ne vedem la viitoarele evenimente și proiecte!