Eveniment în aer liber în cadrul sărbătorii de la Sukkot

Întâlnirile de teren sunt parte integrantă a Centrului de Voluntariat, ne permit să aducem o culoare nouă, strălucitoare activităților noastre de rutină, astfel de întâlniri dau noi cunoștințe și impresii.

Sukkot este una dintre primele sărbători ale anului evreiesc, când oamenii petrec timpul în „sukkah”, adică în colibe, pentru a nu fi distrași de la recoltare, iar acolo se întâlnesc cu oaspeții, îi tratează cu vin și aranjează sărbători zgomotoase. .

Moldova este un teritoriu plin de podgorii, pentru că nu degeaba arată ca un ciorchine de struguri pe hartă, de aceea, la evenimentul nostru, strugurii și viile au devenit aspectul principal al întâlnirii noastre. Prin toate direcțiile KEDEM în octombrie, am decis să ne apropiem de tradițiile sărbătorii și să mergem la culesul strugurilor. JCC Sukkot a inclus multe activități diferite, învățare despre istoria sărbătorii Sukkot prin sarcini interactive, cunoașterea participanților RVC, MP Haverim și participanții la programe educaționale. Aici am reușit să ne apropiem de natură, de recoltă și, bineînțeles, conform tradiției evreiești, să împărtășim a 10-a parte a recoltei cu participanții noștri la proiectul „Cutie cu vitamine sănătoase”, pe care voluntarii noștri l-au livrat bunicilor pentru ca aceștia să poată bucurați-vă de struguri delicioși și simțiți spiritul sărbătorilor.

Fiecare participant care a reușit să ni se alăture a fost mulțumit de călătorie și, în ciuda oboselii, oamenii au fost plini de cunoștințe și emoții, pentru că au făcut o faptă bună, au ajutat fermierii în munca lor grea și au oferit bătrânilor ocazia de a gusta proaspăt și dulce. strugurii, care sunt plini de beneficii pentru sănătate. vitamine.