Conferința Zilei Faptelor Bune în Porto!

În perioada 1-4 iulie, în însoritul Porto, a avut loc conferința regională "Good Deeds Day Europe 2024"

Pentru dezvoltarea voluntariatului local în Republică, este foarte important să împărtășim experiențe și să ne inspirăm din realizările colegilor din întreaga lume. Povestea de astăzi este exact despre asta.

În perioada 1-4 iulie, în însoritul Porto, Portugalia, a avut loc conferința regională "Good Deeds Day Europe 2024". Acest eveniment a reunit liderii mișcării din diferite țări europene, care au împărtășit cunoștințe, succese și idei noi în domeniul muncii de voluntariat și al activității sociale. Conferința a fost o platformă pentru schimbul de experiență, stabilirea de noi contacte și consolidarea legăturilor existente între organizațiile care doresc să facă lumea mai bună.

În cele patru zile, participanții au prezentat prezentări captivante și informative pe diverse teme. Au fost discutate strategii pentru găsirea de parteneri, metode de creștere a numărului de voluntari, precum și modalități de creare a rețelelor de voluntariat eficiente și durabile. S-a acordat o atenție deosebită atragerii tineretului în activitatea de voluntariat și utilizării rețelelor sociale pentru promovarea proiectelor.

Reprezentanții din Moldova, Nicolai Railean și Nichita Perunov, au susținut două prezentări importante:"Building a Network and Building a Campaign on Social Media” și "Building the Sustainable Network in Your Country”. Aceștia au detaliat aspectele esențiale ale creării și menținerii rețelelor de voluntariat, precum și organizarea cu succes a campaniilor în rețelele sociale. Prezentările lor au stârnit un interes viu și au devenit o sursă de inspirație pentru mulți participanți la conferință.

Una dintre cele mai memorabile și utile sesiuni a fost întâlnirea cu reprezentanți ai diferitor ONG-uri, care și-au împărtășit proiectele captivante și de succes. Istoriile de succes prezentate în această sesiune au demonstrat o gamă largă de oportunități pentru implementarea inițiativelor sociale și i-au inspirat pe mulți pentru noi realizări.

Reprezentanții RVC au subliniat cu mare plăcere numeroase idei și abordări noi pe care intenționează să le implementeze în țara noastră. RVC este partener oficial al Good Deeds Day de nouă ani și suntem mândri că anul viitor vom organiza a zecea ediție aniversară a Good Deeds Day Moldova.

Această conferință a fost un pas important în dezvoltarea mișcării noastre și suntem recunoscători pentru oportunitatea de a participa la un eveniment atât de semnificativ. Urmează multe activități interesante, și suntem siguri că prin eforturi comune, vom putea face lumea noastră mai bună și mai bună!

Mulțumim Good Deeds Day pentru această oportunitate!