
Conferința JDC JR a avut loc
Între 2 și 6 noiembrie a avut loc Conferința JDC JR de educație evreiască informală la Chișinău, la care au participat reprezentanți din Ucraina, Moldova, Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan și Georgia. Programul conferinței a inclus sesiuni pentru grupuri profesionale, lecții la alegere, excursii și întâlniri festive pentru celebrarea Shabatului.

Programul conferinței a fost împărțit în trei grupuri: AJT, Volunteer Community și Jewish Educators. Grupul VC a inclus atât coordonatorii centrelor de voluntariat, cât și co-coordonatorii voluntarilor. Întâlnirea tuturor la 5 noiembrie a fost un cadou minunat dedicat sărbătorii profesionale – Ziua Internațională a Coordonatorilor de Voluntari!

Participanții la conferință au avut ocazia minunată de a participa la lecțiile susținute de vorbitori renumiți: Dana Pulver, Iulia Patrakova, Ariel Zlatkin, Debbi Khalali, Pinhas Polonsky, Iulia Epelbaum și Margarita Lebedeva. De asemenea, au avut ocazia să participe la un tur ghidat al Chișinăului, o excursie în jurul vechiului Orhei, la un château vinicol, la muzeul de artă, să descopere istoria evreiască a Chișinăului și să participe la un atelier culinar pentru prepararea mâncărurilor tradiționale moldovenești.
În cadrul conferinței, echipele din diferite orașe au pregătit și prezentat proiectele de succes ale centrelor lor pentru sesiunea „Practicile de succes”. Echipa din Moldova a împărtășit următoarele proiecte în diverse categorii:
1. Proiecte de voluntariat pentru persoanele vârstnice Chișinău – Expoziție foto și jurnal online „Istoria iubirii” – Bescețnikova Adel Tiraspol – „Ștafeta vieții” – proiecte online pentru vârstnici – Komova Anna
2. Proiecte de voluntariat pentru copii din grupuri de risc (CI) Chișinău – „Calendarul prin ochii copiilor” – Frecautsan Alexandra
3. Proiecte de voluntariat pentru siguranța alimentară Chișinău – „HealthyVitaminBox” – Frecautsan Alexandra
4. Inițiative urbane Chișinău – Voluntariatul în evenimentele sportive urbane. Avantaje. Exemplu: „Europe Junior Cup Chisinau” – cupa de triatlon – Teșu Pavel

La conferință, echipa RVC a avut ocazia nu doar să își împărtășească experiențele și să dobândească noi cunoștințe, dar și să învețe idei valoroase pe care le vom pune în practică alături de voluntarii noștri în anul 2023. Suntem plini de entuziasm și abia așteptăm să vedem cum aceste idei vor prinde viață și vor contribui la continuarea misiunii noastre de a aduce schimbări pozitive în comunitate. Cu siguranță, anul ce vine va aduce noi provocări și oportunități, dar împreună vom reuși să le transformăm în realizări semnificative.
