Conferința Internațională Ziua Faptelor Bune în Moldova!

În perioada 5-8 septembrie, în Moldova a avut loc conferința anuală a liderilor mișcării globale Ziua Faptelor Bune!

În perioada 5-8 septembrie, în Moldova a avut loc conferința anuală a liderilor mișcării globale Ziua Faptelor Bune!

Această conferință a oferit o oportunitate excelentă liderilor din țările și organizațiile partenere din Asia și Europa să se reunească pentru a discuta problemele parteneriatului strategic, extinderea rețelei, evaluarea activităților de voluntariat și colaborarea în vederea soluționării problemelor pe tot parcursul anului.

În Moldova au sosit 26 de participanți din India, Mongolia, Cambodgia, Muntenegru, Croația, Ucraina, Israel și alte țări pentru a se cunoaște între ei, a lucra productiv și a petrece timpul plăcut. Conferința a presupus sesiuni și prezentări care i-au ajutat pe participanți să răspundă la întrebări despre cum să organizeze și să dezvolte Ziua Faptelor Bune în țara lor.

Echipa Centrului Republican de Voluntariat RVC, reprezentantul oficial al Zilei Faptelor Bune în Moldova, nu numai că a organizat conferința, dar a și demonstrat practic ce înseamnă voluntariatul în Moldova, arătând în același timp ospitalitatea și farmecul acestei țări minunate.

Înainte de a participa la acțiunile de voluntariat, Iulia Barbăneagră, managerul RVC, a vorbit despre voluntariatul în Moldova, despre realizările Centrului de Voluntariat și despre organizarea Zilei Faptelor Bune în Moldova. Daria Pavlovschi a organizat un tur al JCC KEDEM, prezentând principalele direcții de activitate ale centrului.

Participanților li s-au prezentat următoarele acțiuni de voluntariat:

  1. Healthy Vitamin Box — participanții au adunat și împachetat 50 de box-uri cu produse sănătoase pentru clienții vârstnici ai HESED YEHUDA, care au fost distribuite de voluntarii noștri.
  2. Curs de calculatoare cu copiii din grupurile de risc — instruire practică în limba engleză sub conducerea liderilor.
  3. Atelier de artă cu persoanele în vârstă la centrul de zi, cu sprijinul voluntarilor RVC.

Le mulțumim celor de la "Good Deeds Day” pentru încredere și pentru oportunitatea de a ne apropia de echipa mișcării globale!