Centrul de voluntariat a organizat ceremonia „Voluntarul anului 2021”.

5 decembrie – Ziua Internațională a Voluntariatului. În această zi, echipa Centrului Republican de Voluntariat a organizat cea de-a șaptea ceremonie anuală de decernare a Voluntarului Anului în 2021, recompensând cei mai activi voluntari ai centrului.

Dorim să menționăm că pe parcursul a 7 ani de eveniment, peste 400 de nominalizați voluntari și-au primit premiile, realizând că nici măcar o faptă bună nu a trecut neobservată.

Ceremonia „Voluntarul Anului” a devenit cel mai important eveniment pentru voluntari, coordonatori, parteneri – pentru toți cei cărora cuvântul „bine” nu este doar un set de litere, ci ceva cu adevărat important, purtând dragoste și valoare. Ceremonia „Voluntarul anului” a fost punctul culminant al săptămânii Hanukkah la KEDEM JCC, așa că poate fi numită pe bună dreptate un miracol Hanukkah! După o serie de întâlniri online din cauza situației din lume, ceremonia Voluntarului Anului 2021 a revenit la formatul obișnuit, unde toți laureații invitați au putut fi prezenți în sală, să se bucure de atmosfera de sărbătoare și de un program bogat. De această dată, au fost 95 de participanți activi la mișcarea de voluntariat din 3 orașe: Chișinău, Bălți, Râbnița, precum și reprezentanți ai organizațiilor partenere care au contribuit la dezvoltarea voluntariatului în Moldova în anul 2021. La transmisiunea LIVE au participat -500 de persoane. (Rețineți că în timpul evenimentului, organizatorii au respectat cu strictețe toate măsurile de securitate COVID).

Desigur, principalii protagoniști ai ceremoniei au fost laureații premiului — anul acesta sunt 52 de nominalizați. Pentru voluntarii din Bălți și Rîbnița, aceasta a fost prima ceremonie la care au putut face cunoștință cu succesele colegilor voluntari din diferite orașe. Ceremonia a început cu aprinderea celei de-a 8-a lumânări Hanukkah, care a fost punctul culminant și etapa finală a tuturor evenimentelor Hanukkah din această săptămână.

Laureații pentru Voluntarul Anului au fost premiați în 7 nominalizări: „Activul anului” — cei mai activi voluntari ai Centrului de expoziții din Rusia Breakthrough of the Year — voluntari care s-au arătat în 2021 „Întotdeauna în contact” – voluntari care oferă asistență de la distanță prin programe online și apeluri telefonice „Proiectul anului – Healthy Vitamin Box” — un proiect de siguranță alimentară, promovarea unui stil de viață sănătos în rândul voluntarilor și clienților „Eroul orașului nostru” — o nominalizare care sărbătorește succesele celor mai activi 12 voluntari din Bălți și Rîbnița „Partenerul anului” — recunoaște organizațiile care au susținut în mod repetat campanii și proiecte RVC în 2021 pe parcursul anului Voluntar by Vocation este o nominalizare specială pentru acei voluntari care participă la proiecte RVC de câțiva ani și nu își pot imagina viața fără voluntariat. Angajatul Anului este o echipă remarcabilă RVC, fără de care niciun eveniment nu poate avea loc!

Mulțumim partenerilor evenimentului pentru oportunitatea de a organiza un astfel de eveniment: JDC Chișinău, Comunitatea Evreiască din Moldova, EBC „HESED IEGUDA”, Dorim să mulțumim Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova pentru sprijinirea proiectelor noastre pe tot parcursul anului și voluntarilor RVC la festivitatea „Voluntarul Anului” reprezentată de Secretarul de Stat al Ministerului Educației și Cercetării Mariana Stan. .

De asemenea, le mulțumim tuturor partenerilor nominalizați pentru premiul nostru în 2021: Good Deeds Day — American Friends of Ruah Tova, Alvia Grup, Vladalina SRL, Colibri.md, papermax.md, FLO Master / CasaMoroșan, CAPAROL Moldova, OLDCOM Moldova, Oliva Restaurant , MovieMood, Gelibert — AQUA UNIQA, Kivork, Doctor Vet Moldova, MEC, Teatrul „Din strada Trandafirilor” ei. Yu Harmelin. Organizația publică „Centrul Caritabil și Cultural al Comunității Evreiești” Hesed „din Tiraspol., Centrul Caritabil Evreiesc „Hesed Yaakov”.

Pe parcursul serii, am vorbit despre succesele și realizările noastre. Au fost special pregătite clipuri video, care au descris perfect direcțiile principale ale activităților de voluntariat ale centrului nostru. La finalul programului, o surpriză i-a așteptat pe toți participanții — prestația îndrăgitei cântărețe pop moldovenești Nelly Ciobanu, care a adăugat și mai multe culori în acea seară și va fi amintită multă vreme de toți cei prezenți. Putem spune cu încredere că miracolele se întâmplă! Principalul lucru este să crezi și să acționezi! Ne exprimăm recunoștința tuturor celor care au împărtășit cu noi cele mai strălucitoare și mai strălucitoare emoții din această seară și au umplut sala cu zâmbete, bună dispoziție și sprijin. La urma urmei, suntem o echipă mare! După o seară atât de mare, echipa de coordonare a RVC așteaptă cu nerăbdare următoarea ceremonie a Voluntarului Anului.

Mai departe mai mult!