„Calendarul prin ochii copiilor” s-a încheiat

„Calendarul prin ochii copiilor” este un proiect care a permis fiecărui participant să învețe despre istoria și tradițiile poporului evreu, precum și să devină principalul participant în calendarul pentru 5783.

Pe parcursul anului, ne uităm la calendar pentru a afla despre viitoarele sărbători, weekenduri, sărbătorim evenimente importante și să planificăm zilele lucrătoare. De-a lungul anilor, folosim din ce în ce mai puțin calendarul de perete sau de birou, totuși, participanții la proiectul „Calendar prin ochii copiilor” au încercat să corecteze această situație și să aducă culori noi calendarului de utilizare zilnică care să poată mulțumi și să atragă. atenția adulților și a copiilor.

Timp de aproape un an, din octombrie 2021, voluntari ai Centrului Republican de Voluntariat au participat la întâlniri lunare, în care au făcut cunoștință copiilor cu vârste între 7 și 12 ani în istoria evreiască și tradiția sărbătorilor evreiești. Cursurile au inclus și abilități utile în elaborarea unei scheme de culori, etapele creării unui calendar și alte lucruri importante pentru design. Dar, după cum știți, puteți și trebuie să învățați întotdeauna, iar părinții sunt un exemplu pentru copii, prin urmare, împreună cu copiii lor, părinții au participat și ei la proiecte, participând la întâlniri interesante ale educatoarei evreiești Rivekka Saftronova și psihologului Lina Tetyusheva.

Un an întreg, copiii împreună cu părinții și voluntarii s-au gândit la conceptul de calendar, palete de culori, desene, dar rezultatul final a arătat că toate eforturile nu au fost în zadar.

Pe 30 septembrie, la „Șabatul Tortului cu mere”, desfășurat în cadrul săptămânii Rosh Hashanah, a fost prezentat rezultatul tuturor eforturilor – calendarul nostru. La întâlnire, toți participanții, voluntarii și invitații au putut să primească, să vadă fotografii ale copiilor și să învețe despre viitoarele sărbători evreiești.

Datorită sprijinului JDC, am reușit să păstrăm cultura evreiască și să o transmitem generațiilor viitoare. Și aceasta este cea mai bună recompensă!