Al doilea festival comunitar de voluntari a trecut

A avut loc cel de-al doilea Festival comunitar de voluntari pentru voluntari din 4 orașe. La festival au participat 100 de voluntari din Chișinău, Bălți, Rîbnița, Tiraspol.

La seminar am rezolvat mai multe probleme deodată. Ne-am prezentat voluntari din 4 orașe și am făcut schimb de experiență între participanți și coordonatori. Întâlnirea a avut loc într-un format interactiv, cu cursuri de master și discursuri ale lectorilor noștri pe o varietate de subiecte.

De exemplu, unul dintre vorbitori a fost Luminitsa Shpak, medic, hematolog rezident la Institutul de Oncologie. Luminică a vorbit cu tema „Primul ajutor, exemple ilustrative”. În cadrul cursului de suport de bază al vieții „Viața de sprijin de bază”, ea a vorbit despre elementele de bază ale primului ajutor, lanțul de supraviețuire, recunoașterea semnalelor de alarmă și activarea serviciului medical de urgență.

Un alt vorbitor, Anastasia Ilyicheva, care deține funcția de Global HR Manager într-o companie IT, a vorbit pe tema „Prezentarea propriei persoane într-un interviu” Anastasia a vorbit despre ce este relevant în prezent pe piața muncii, ce bunătăți oferă companiile pe piață, cum să alegi o companie de vis și cum să te prezinți corect într-un interviu.

Coregrafa Marina Sircu a susținut un master class incendiar numit „Zumba Dance Studio”. Am primit o încălzire incendiară, muzicală-dansă, ritmică, care ne-a încărcat multă vreme de vioiciune.

Lina Tetyusheva, un psiholog practic, ne-a spus despre importanța unei îngrijiri adecvate de sine pentru a menține o bună dispoziție și a reduce anxietatea.

Cofetarul Tulumari Rodica a susținut un atelier de sculptură, unde am învățat să folosim corect instrumentele pentru sculptarea legumelor și fructelor, iar datorită Nataliei Britkova, am reușit să facem terapie prin artă pentru a ne cunoaște, unde am pictat cu acuarele și sare.

Împreună cu managerul JCC KEDEM Michalko Valentina ne-am întâlnit cu principalele direcții digitale. Și puțin mai târziu, împreună cu Leah Nikiforova, am discutat despre tema unui dulap funcțional pentru toamnă.

Festivalul a fost foarte misto, distractiv și educativ. Mulțumim tuturor celor care au participat! Și ne vedem din nou!