A noua ceremonie "Voluntarul Anului"

55 de voluntari activi din diferite orașe ale Moldovei au fost premiați în 10 categorii

La data de 3 decembrie, în centrul Tekwill, a avut loc ceremonia de premiere a Centrului Republican al Voluntarilor RVC, unde 55 de voluntari activi din diferite orașe ale Moldovei au fost premiați în 10 categorii.

Acest eveniment a fost o adevărată sărbătoare pentru toți cei care își dedică timpul și energia ajutând pe cei care au nevoie. Au fost acordate diferite premii care subliniază importanța și diversitatea voluntariatului: Partenerul Anului, Angajatul Anului, Proiectul Anului, Inovația Anului, Voluntariat Fără Limite, Bunătate la Telefon, Liderii Lumii Digitale, Eroii Micilor Inimi, Logisticianul de Profesie, Legătura între Generațiile.

În acest an, premiile au fost înmânate câștigătorilor de către trei moderatori: Nichita Perunov, coordonatorul platformei de tineret Haverim, și coordonatorii RVC, Ecaterina Labuneț și Nichita Caterniuc.

Printre cei 270 de invitați la ceremonie s-au aflat și reprezentanți ai 13 organizații și companii partenere, care au fost activ implicate în proiectele și acțiunile RVC pe parcursul anului 2023: Ministerul Educației și Cercetării al RM, Agenția Națională pentru Tineret, JDC MOLDOVA, Orhei Vit, Alvia Group, Librarius, Maalex Bags, Regia Transport Electric, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Tidbit, Comunitatea Evreiască a Republicii Moldova, Biblioteca Evreiască „Manger”, Centrul Caritabil Evreiesc HESED Iehuda. Ajutorul lor pentru RVC reprezintă un pas semnificativ în sprijinul carității și în crearea unei lumi mai bune pentru toți.

Seara a fost plină nu doar de premii, ci și de un spirit de solidaritate. Importanța muncii de voluntariat a fost subliniată printr-un premiu special sub forma literei „חי” (hai) - simbolul „vieții” în ebraică, amintind de importanța fiecărei contribuții și de responsabilitatea față de cei care au nevoie de ajutor.

Această ceremonie a devenit o sărbătoare a recunoștinței, dedicării și a demonstrat cum voluntariatul joacă un rol esențial în formarea unui viitor luminos pentru toți.