A avut loc un seminar educațional în aer liber „B-SAFETY”

Pe 17 iulie 2022 a avut loc seminarul educațional itinerant „B-SAFETY” pentru 50 de participanți ai Centrului de Voluntariat RVC. Seminarul a fost posibil datorită susținerii micilor granturi BEARR, pentru care echipa noastră este foarte recunoscătoare!

Pe 17 iulie 2022 a avut loc seminarul educațional itinerant „B-SAFETY” pentru 50 de participanți ai Centrului de Voluntariat RVC. Seminarul a fost posibil datorită susținerii micilor granturi BEARR, pentru care echipa noastră este foarte recunoscătoare!

Scopul principal al proiectului B-SAFETY este aprofundarea și studierea bazelor siguranței în diverse domenii pentru a menține motivația voluntarilor, a preveni burnout-ul, precum și a educației personale.

Nevoia de a menține securitatea, limitele personale, de a menține motivația și de a preveni burnout-ul a existat întotdeauna în organizațiile de voluntari, dar s-a intensificat în timpul pandemiei și a crizei de ajutorare a refugiaților din Ucraina. Datorită faptului că în perioadele de criză voluntariatul a fost cel mai solicitat și nu a existat suficient timp pentru educarea și sprijinirea voluntarilor, ideea proiectului B-SAFETY pentru voluntarii pe termen lung ai Centrului și au apărut voluntari de criză.

Programul de retragere a fost structurat astfel încât să acopere cele mai importante subiecte care vor ajuta voluntarii să se simtă în siguranță. Vă vor învăța cum să treceți prin situații stresante și de criză, precum și să vă gestionați propria epuizare în voluntariat. În cadrul seminarului, au fost implicați lectori profesioniști din diverse domenii, cu ajutorul cărora a fost dezvăluită pe deplin tema securității și îngrijirii de sine.

Cine au fost lectorii noștri?

  • Semina-Gitsu Lyudmila, psiholog și coach de afaceri „Managementul crizelor”, „Team Building”;Shpak Luminitsa, medic hematolog — „Primul ajutor”;Liora Arnon — mentor al managerilor de voluntari din Israel, care a vorbit pe tema: „Voluntariatul în situație de criză”;Lukiyan Lyudmila nutriționist, terapeut, ecolog: „Cum ne afectează alimentația activitatea și stresul”;Alexander Kozlowski Trainer al Impact Academies & Camps a susținut o sesiune: „Sfaturi și trucuri de bază pentru securitatea internetului”.
  • Semina-Gitsu Lyudmila, psiholog și coach de afaceri „Managementul crizelor”, „Team Building”;
  • Shpak Luminitsa, medic hematolog — „Primul ajutor”;
  • Liora Arnon — mentor al managerilor de voluntari din Israel, care a vorbit pe tema: „Voluntariatul în situație de criză”;
  • Lukiyan Lyudmila nutriționist, terapeut, ecolog: „Cum ne afectează alimentația activitatea și stresul”;
  • Alexander Kozlowski Trainer al Impact Academies & Camps a susținut o sesiune: „Sfaturi și trucuri de bază pentru securitatea internetului”.

Pe lângă subiectele vorbitorilor noștri, participanții la seminar, și anume voluntari din diferite domenii de asistență, au reușit să se cunoască, să comunice, să facă schimb de experiență de lucru și să se distreze de minune.

Ca parte a seminarului B-SAFETY, am ajuns să înțelegem importanța securității pe Internet și a protecției prin parolă. Abilități dobândite în detectarea spamului și a phishingului. Împreună cu un nutriționist, ne-am familiarizat cu elementele de bază ale unei alimentații adecvate și a funcționării organismului, am aflat despre importanța alimentației în condiții de stres și am alcătuit un coș alimentar. Nu uita de abilitățile de a te gestiona într-o situație de criză, aici am întocmit un plan de acțiune pentru prevenirea burnout-ului și menținerea motivației pentru voluntariat. Și bineînțeles, ne-am îmbunătățit competențele în domeniul primului ajutor, precum și în domeniul managementului voluntarilor în situație de criză.

Am primit feedback excelent de la participanții la seminar despre program și subiectele selectate, despre vorbitorii care au abordat tema securității. Voluntarii au fost motivați și mulțumiți de cunoștințele acumulate!