Oferirea de asistență voluntară refugiaților din Ucraina

Datorită situației actuale din Ucraina, toți trebuie să ne unim, să arătăm empatie și să avem grijă de cei care au nevoie.

Datorită situației actuale din Ucraina, toți trebuie să ne unim, să arătăm empatie și să avem grijă de cei care au nevoie. În acest moment, Centrul Republican de Voluntariat oferă asistență în mai multe domenii deodată:

– Informarea vârstnicilor din Ucraina și introducerea informațiilor necesare în baza de date (peste 500 de contacte zilnic). În fiecare zi lucrăm cu liste de bătrâni din Ucraina. Voluntarii noștri completează aplicații pe starea vârstnicilor și solicitări urgente de la vârstnici: nevoie de medicamente, hrană, evacuare, suport psihologic etc.

— Asistență voluntară la întâlnirea refugiaților la frontieră. Ajutor la cazare si transport. Echipa de răspuns rapid. Oferim asistență în relocarea/tranzitul/întâlnirea refugiaților din comunitățile evreiești din Ucraina care sosesc în Moldova. La sosire, voluntarii și echipa noastră răspund solicitărilor suplimentare din partea refugiaților și trimit voluntari pentru a oferi sprijin.

— Lucrează la linia fierbinte. Avem o linie telefonică telefonică, la care pot suna refugiații din Ucraina sau persoanele care se află în Ucraina cu privire la sosirea lor în Moldova. Linia funcționează zilnic între orele 8:00-22:00. Voluntarii și angajații Centrului nostru lucrează în spatele acestuia. Oferim informații și ajutor cu cazare/transport/repatriere în Israel în Moldova.

— Ajutor umanitar. Împreună cu voluntarii și organizațiile noastre, colectăm ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina care trăiesc aici, în Moldova. Ce colectăm: pături, perne, vase (oale, tigăi), ceainice, produse neperisabile, produse de igienă personală. La primire, distribuim la cerere.

Dacă doriți să vă alăturați voluntarilor și să ajutați persoanele aflate în nevoie, vă rugăm să sunați la următoarele numere:

Olga — 060184358 Irina — 060062039