fbpx
Înregistrare
Meniu
Ziua Faptelor Bune 2017

Invităm Voluntari și Parteneri pentru participare la Ziua Faptelor Bune 2017!

Râsete zglobii ale copiilor, privirea fericită a unui om în vârstă, sprijin și ajutor reciproc –  ce poate fi mai important? Probabil, anume această întrebare încă în anul 2007 a pus-o un grup de voluntari din Israel, în rezultatul cărei a apărut evenimentul anual în masă «Good Deeds Day» («Ziua faptelor bune»). Astăzi mișcarea de caritate s-a răspândit simțitor în toată lumea, acoperă cu ideea de filantropie aproximativ un million și jumătate de oameni în 75 de țări! În acest an, pe 2 aprilie, cu susținerea Centrului Republican al Voluntarilor (Chișinău) deja pentru a doua oară proiectul va face pasul și pe teritoriul Moldovei, colorând viața urbană de zi cu zi cu impresii luminoase.

A face bine e ușor!

Ideea principală a organizatorilor evenimentului – a demonstra pentru toți și fiecare, că realizarea faptelor bune, deși mici, cu siguranță este important, este nevoie și e în puterile fiecărui. Datorită eforturilor tinerilor-voluntari această idee se va realiza cu success. Ideile înteresante a activiștilor devin baza pentru dezvoltarea de noi proiecte și acțiuni. Eforturile voluntarilor CRV se exprimă prin organizarea regulată de sărbători pentru copiii, care se află în centre de reabilitare, acordarea de ajutor pentru persoanele în vârstă și activității azilurilor pentru animale fără adăpost. Cu toate că voluntari ai CRV devin persoane de diferite vârste și cu interese complet diferite, un singur lucru îi unește – atitudinea grijulie pentru tot ce se întâmplă în jur. Fiecare, cine a hotărât să acorde puțină atenție și timp pentru a ajuta cei din jur, poate deveni voluntar. Pentru aceasta nu este nevoie de aptitudini speciale sau cheltuieli financiare. Nevoia în ajutor – nu este o alegere. La rândul său, atitudinea față de aceasta – în întregime este decizia noastră.

De ziua faptelor bune dăruim zâmbete

Desigur, o încurajare sau un ajutor mai material nu întotdeauna poate rezolva problema, dar în orice caz amintește că cel nevoiaș nu este singur și nu este uitat, și aceasta uneori este cu mult mai important. În acest an organizatorii au hotărât să nu să se limiteze cu desfășurarea acțiunilor doar în Chișinău, au decis să extindă aria ”Ziua Faptelor Bune” până la 6 orașe a republicii. Cu ajutorul a mai mult de 1000 voluntari se planifică organizarea a circa 50 evenimente de caritate.

În comparație cu anul trecut, numărul de participanți, voluntari și parteneri a evenimentului în Moldova s-a mărit practic de trei ori, ce confirmă în mod clar necesitatea acestor acțiuni. Încă o confirmare a succesului acțiunilor furnizează și următoarele cifre – în anul 2016 voluntarii din 75 de țări participante la ”Ziua Faptelor Bune” au organizat 14.000 proiecte de caritate, consumând 4 milioane de ore pentru realizarea lor.

Se va bucura și vârstnicul și tânărul

Tradițional, mai multă atenție din partea CRV va fi acordată copiilor, la care soarta nu a fost cea mai bună. Voluntarii «Zilei Faptelor Bune» vor vizita micii pacienți al Institutului Oncologic din RM și Spitalul de Copii ”V. Ignatenco”. Nu vor rămâne fără atenție și copiii care trăiesc în școli-internat: ei tot vor fi vizitați de activiștii CRV, lăsând în memorie ziua plină de jocuri – seturi pentru jocuri și alte cadouri.

Un loc aparte printre proiectele pregătite este alocat acțiunii ”Bucuria bătrâneții”. Centrul Republican al Voluntarilor acordă întotdeauna o atenție deosebită persoanelor în vârstă. Contribuția lor la viața noastră nu poate fi supraestimată și ca mulțumire, voluntarii încerca să petreacă cât mai mult timp posibil cu ei. Băieții ajută persoanele în vârstă cu treburile casnice, realizează un program de divertisment și comunică cu ei, reamintind, că ei și faptele lor nu sunt uitate.

De asemenea, în timpul «Zilei Faptelor Bune» va avea loc un program «Repornire» – asistență pentru mamele singure, va începe să lucreze centrul mobil de donare a sângelui, pe lângă aceasta va avea loc o serie de activități pentru înfrumusețarea orașului.

Cum eu pot să particip?

Recompensa pentru eforturile depuse de voluntari sunt emoțiile sincere și recunoștința celor, ale căror vieți sunt schimbate. Voluntarii «Zilei Faptelor Bune» vor primi, de asemenea, experineță în comunicare cu cele mai diferite categorii de persoane, abilități de lucru în echipă precum și capacitatea de management competent al timpului. Pentru a participa activ la desfășurarea oricăror activități este de ajuns să contactați organizatorii: +37379085134, +37369020369, [email protected], www.rvc.md (Alexandra, manager de proiect).

Locuitorii capitalei, de asemenea, pot sprijini organizatorii evenimentului pe 2 aprilie, la ora 10:00 pe strada pietonală E. Doga, unde va avea loc ceremonia solemnă de deschidere a «Ziua Faptelor Bune» și Open Air la ora 17:30.

Faptele bune sunt în stare să scuture indiferența de pe inimi, să nască o nouă perspectivă asupra vieții și să facă noi cunoștințe.

Înregistrare: https://www.facebook.com/events/1669381280046900/

www.rvc.md

 

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00