Înregistrare
Meniu
«Voluntarii în Israel: Olesea Muzica»

Reamintim că, pe 7 decembrie, voluntarul nostru Maxim Snitkovski a plecat în Israel pentru un program anual de voluntariat. Următorii participanți a acestui program au fost voluntarii Centrului de Voluntariat RVC Olesea Muzica și Andrei Ciobanu, care a zburat pe 8 ianuarie!

Lesea Muzica se împarte cu știrile din Israel!

„Am ajuns în Israel pe 8 ianuarie. Sunt  aici timp de aproximativ trei săptămâni, locuiesc în orașul Gedera într-un apartament unde trăiesc cu 3 fete minunate. Două dintre ele sunt din Polonia – Kasiya și Zuzanna, iar eu locuiesc cu o fată din Finlanda pe nume Sanna. În total, sunt 2 camere, o bucătărie și o baie în apartament. Fetele m-au  întâmpinat foarte călduros: au pregătit cina, iar pe pat au lăsat o felicitare şi halva. Vorbim cu ele în engleză . Ele mă ajută cu sfaturi şi îmi povestesc cum totul lucrează . 

Pentru a ajunge la munca mea am nevoie de mers 5-7 minute pe jos. Când lucrez la școală, profesorul mereu mă roagă sa mă ocup de ceva special: să fac masaj, să îi ung mâinile copilului cu cremă, să ne jucăm cu o sabie cu unul din copii etc. La amiază, ajutat la hrănirea unui copil cu o lingurița. Cu câteva zile în urmă a primit planul de lucru, astfel încât să știm ce și când să facem. Practic, trebuie să vă jucați, să mergeți la plimbare, să urmăriți copii și bineînțeles, să ajutați lucrătorii, dacă este necesar.

Lucrez cu copiii cu dizabilități. Fiecare dintre ei are un diagnos diferit, în special într-o formă mai grea. La început mi-a fost greu să lucrez cu ei. Sunt mulți, toți se comportă ciudat, uneori sunt chiar agresiv și nu știi cum să te comporți cu ei. În curând m-am obișnuit. Unii copii încep să mă recunoască și chiar se bucură cînd revin. În fiecare zi devine tot mai interesant. Mă întâlnesc cu mulți oameni pozitivi care sunt foarte atașați de acest loc. Una dintre muncitorii care ajută este aici de 16 ani și nu poate și nici nu vrea să abandoneze acești copii. 

În timpul liber merg la plimbări, ascult muzică, citesc sau pregătesc mîncare. În weekend mă duc să vizitez un alt oraș. În acest scurt timp am reușit să vizitez Rehovotul și să petrec timpul cu familia, am vizitat Jaffa, Tel Aviv și Mini Israel Park. În weekendul următor, merg la Ierusalim.”

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00