fbpx
Înregistrare
Meniu
Vokaton – Volunteer Community FSU 2018!

Cine nu știe ce este Vokaton? Vă povestesc!

Acesta este un maraton voluntar, al cărui scop este de a aborda una dintre nevoile sociale ale diferitelor categorii de oameni.

Timp de 4 zile, echipele de voluntari a cîte 7 persoane vor lucra la soluționarea unui Matsav (problema specifică, situația, nevoile unei anumite familii sau persoane din comunitatea locală). În acest proces, voluntarii trebuie să distribuie rolurile în echipă, să-și cunoască problema pe care trebuie să o rezolve, să planifice activitățile, să găsească resursele necesare și să-și pună în aplicare planul. În acest proces, voluntarii vor fi însoțiți de: mentori de echipă (coordonatori Volunteer Comunity) și un grup de experți care sunt online și în direct în orice moment al zilei, caare vor putea oferi consultanță și pot organiza întâlniri de formare, în limitele competențelor și cunoștințelor.

De data aceasta, Vokaton este ținut în Nikolaev, în Ucraina. Aici s-au adunat voluntari din Zaporizhia, Odessa, Kropyvnytskyi, Melitopol, Nikolaev, Krivoy Rog, Nipru și bineînțeles Volunteer Center RVC din Chişinău.

După vizitele la domiciliu la membrii comunității aşa numiţii Matsav, voluntarii au elaborat un plan pentru acțiuni ulterioare și au început să îl pună în aplicare. Îi dorim tinerilor succes și baftă! Dar voi, stimaţi cititori, puteți vedea cum arată acest proces.

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00