fbpx
Înregistrare
Meniu
Succesul voluntarilor RVC în luna mai!

Mai este luna voluntarilor noștri și participanților la program le-au fost prezentate vacanțe minunate de primăvară, precum Lag ba Omer și Shavuot. De asemenea, continuăm să petrecem timp educațional pentru bătrâni și copii și să organizăm acțiunile mult așteptate ale Zilei Faptelor Bune, eveniment pe care toată lumea l-a așteptat.

Chisinau.

 • Pe 9 mai, Centrul de Voluntariat a efectuat transportul pentru 14 veterani ai orașului Chișinău și Strasen. De la ora 10 dimineața, voluntarii au luat mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la bătrâni, i-au felicitat, au făcut flori și mici cadouri în semn de recunoștință.
 • Tot pe 9 mai la ora 17:00 Centrul de voluntari a deschis expoziția foto „Povestea unei fotografii”. Am realizat un interviu online cu unul dintre participanții la proiect, care i-a spus povestea vieții în copilăria războiului. În plus, am intervievat trei voluntari care au participat la proiect și am discutat despre modul în care au colectat poveștile persoanelor în vârstă și de ce este atât de important să sărbătorim Ziua Victoriei. În viitor, expoziția foto poate fi văzută în Tilda și în sala Kedem. Acest proiect a unit poveștile celor 3 orașe în vârstă: Chișinău, Bălți, Rybnița. Link pentru a vizualiza expoziția. http://jcc.kedem.md/photoexhibition 
 • În perioada 3 mai – 12 mai, voluntarii Centrului de Expoziții din Rusia – Call Center, au felicitat prin telefon 122 de persoane în vârstă în ziua de mai și în ziua victoriei. Printre persoanele în vârstă, cu care au vorbit voluntarii, erau victime ale nazismului, copii ai războiului – aceia pentru care Marele Război Patriotic va rămâne pentru totdeauna în memoria lor, iar Ziua Victoriei este practic a doua aniversare.
 • Am organizat un „maraton online” despre Lag Ba Omer. Am desfășurat programe online pentru vârstnici și voluntari despre această sărbătoare. Bătrânii au participat la un test de sărbători, făcând cuvinte încrucișate, sărbătorind Șabatul, urmărind multe videoclipuri educative și cântând.
 • Luna mai va fi amintită pentru sărbătoarea Lag ba Omer, un eveniment în care vă puteți întâlni cu familia și prietenii în natură și să petreceți timpul de paddle, aprinzând focuri și tir cu arcul. Centrul nostru de voluntari a găzduit și un eveniment în afara site-ului, la care au participat 10 persoane. Această întâlnire a avut loc într-o atmosferă foarte caldă și prietenoasă. Participanții au aflat mai multe despre tradiția și istoria sărbătorii, au putut să participe la jocuri active și să comunice între ei, să împărtășească noi evenimente.
 • Ca parte a lucrării cu copii, au fost lansate două noi proiecte: Limba Noastră și Merry Mathematics; în iunie, este lansat proiectul We Dance.

Ziua Faptelor Bune

 • Pe 23 mai, în Moldova a început „Ziua Faptelor Bune”. În perioada 23 mai – 6 iunie, vor avea loc acțiuni de voluntariat în toată republica. Pe 6 iunie, se vor rezuma rezultatele acestui eveniment de amploare, dar există deja știri despre unele dintre acțiunile centrului de voluntari.
 • Pe 23 mai a avut loc prima etapă a acțiunii Shopper vs Avos`ka din Ziua Faptelor Bune din Moldova!

Voluntarii au pictat saci ecologici care vor fi livrați pe 30 mai șoferilor și paramedicilor ambulanțelor în semn de recunoștință pentru lupta împotriva Covid-19! În această zi, s-au ținut 2 sesiuni de cursuri magistrale, astfel încât toată lumea să poată picta 20 de pungi ecologice fără a se pune în pericol și a păstra distanța. Luăm în considerare toate măsurile de securitate în realizarea tuturor promoțiilor! 10 voluntari au luat deja parte la prima etapă a acțiunii, clasa magistrală a fost condusă de coordonatorul voluntarilor E. Nyagu.

 • Ca parte a campaniei de două zile a proiectului internațional de voluntari „Ziua Faptelor Bune”, a avut loc o campanie de mediu „Schimbați hârtia în bine”. Evenimentul a reunit cei mai activi și ecologi voluntari care au ajutat la ambalarea produselor din hârtie, la separarea cutiilor de carton de banda adezivă și a deșeurilor suplimentare și la colectarea hârtiei de la organizații care se preocupă și de mediu și sortează hârtia. Cu această acțiune, am vrut să vă spunem cât de important este să sortați hârtia, care poate fi reciclată ulterior. Cu încasările, voluntarii RVC vor mulțumi personalului medical junior pentru munca depusă în timpul pandemiei Covid-19.
 • Pe 23 mai, în cadrul Zilei Faptelor Bune din Moldova, a avut loc o acțiune luminoasă și foarte primitoare Dă un zâmbet. 15 voluntari, împreună cu coordonatorul de voluntari Katya Tukan, au mers în parcurile din Chișinău pentru a împărtăși informații despre voluntariat, pentru a vorbi despre Ziua Faptelor Bune și pentru a acuza locuitorii din Chișinău de bună dispoziție. A fost ușor să se distingă voluntarii de rezidenții obișnuiți și de oaspeții capitalei prin tricourile lor albe Good Deeds Day, salopete strălucitoare cu sigla RVC și un număr mare de baloane oferite cu amabilitate de Jacobasan.
 • A început Săptămâna Faptelor Bune și una dintre primele acțiuni din 23 mai a fost acțiunea „Dă Lapu”. Voluntarii noștri s-au dus la adăpostul pentru animale din orașul Cricova. Timp de patru ore, voluntarii au mers, pieptănat și hrănit câinii și pisicile. Voluntarii nu se limitează la acest lucru și vor merge din nou la adăpost pe data de 30. În general, mai mult de 15 persoane vor lua parte la acțiune.

Balti.

 • În ajunul Zilei Victoriei, voluntarii proiectului „Origini ale Milostivirii” din Bălți, cu sprijinul Hesed Yehuda EBC Chișinău, în cooperare cu Centrul de Afaceri Hesed Yaakov și AICI PENTRU TINE JSC, au felicitat secțiile care au supraviețuit. Catastrofa.

Această sărbătoare se îndepărtează de noi în fiecare an, dar nu trebuie să uităm niciodată de acele fapte eroice pe care strămoșii noștri le-au făcut în numele libertății, onoarei și unei vieți prospere.

Fie ca ecourile războiului să rămână doar în cărți și filme și să ne mândrească faptele eroice ale eroilor Patriei în inimile noastre.

Eliberarea ajutorului umanitar.

În 11.05 și 23.05, ajutorul umanitar (lucruri, încălțăminte, vase) a fost înmânat secțiilor și membrilor Comunității Evreiești.

Ajutorul umanitar a fost oferit de sponsorul Centrului de Caritate SA „Aici Рentru Tine”.

Voluntarii proiectului „Origini ale Milostivirii” au participat activ la informarea clienților despre ziua și ora emiterii, precum și chiar despre problema ajutorului umanitar.

Ribnita.

 • Atelier creativ pentru voluntari

05/06/2021 a avut loc un atelier de creație pentru producerea de cutii cadou pentru felicitări pentru persoanele în vârstă de Ziua Victoriei.

Voluntarii proiectului „Origini ale Milostivirii” cu mare îngrijorare au făcut cutii pentru a felicita 1 veteran și 6 foști prizonieri de ghetou. Hârtie de ambalat, lipici, carton, panglici și puțină muncă – rezultatul este cutii foarte drăguțe, care sunt umplute cu dulciuri. În procesul de lucru, au vorbit despre evenimentele din Marele Război Patriotic, au reamintit poveștile din cronica familiei a voluntarilor, deoarece acest război a atins aproape fiecare familie.

 • Felicitări veteranilor și foștilor prizonieri de ghetou de Ziua Victoriei

Pe 7 mai, voluntarii proiectului „Origini ale Milostivirii” au felicitat 1 veteran al Marelui Război Patriotic și 6 foști prizonieri din ghetou în numele lui Hesed și al mișcării de voluntari.

Atenția și grija sunt cele mai mici pe care le putem oferi acestor oameni minunați – oameni care au trecut prin încercări dificile, dar continuă să ne inspire cu temperamentul, caracterul și înțelepciunea lor!

Printre cei care au primit felicitări s-a numărat Anna Vasilievna Fashko, o veterană a Marelui Război Patriotic. Anul viitor Anna Vasilievna își va sărbători 100 de ani! În 1941 avea 22 de ani. Este timpul să iubești și să întemeiezi o familie, dar să ordonezi războiul altfel. Lucra la ferma colectivă din Mogilev-Podolsky când au intrat românii. Au adunat fete tinere, printre care se afla Anna Vasilievna, închise într-o fermă veche și le-au forțat să lucreze la câmp. După aproximativ o lună, ea a fugit și s-a alăturat partizanilor sovietici. Pe tot parcursul războiului, Anna Vasilievna a lucrat în ferma subsidiară a armatei – a hrănit soldații sovietici. Am întâlnit victoria mult așteptată în Ungaria.

Voluntarii le-au oferit cadourilor bătrânilor în numele lui Hesed și au prezentat și cutii frumoase de dulciuri, făcute cu sufletul, de mâna voluntarilor. Și, desigur, s-au spus multe cuvinte calde și felicitări din inimă.

 • Întâlnire de lucru cu voluntarii proiectului „Origini ale Milostivirii” din Rybnitsa

Pe 13 mai, a avut loc o întâlnire de lucru online cu voluntari pentru a planifica activități pentru viitorul apropiat.

În timpul conferinței zoom, am reamintit încă o dată aspecte importante ale însoțirii persoanelor în vârstă prin telefon, am coordonat acțiunile viitoare în cadrul proiectului „Felicitări”, am discutat despre evenimentele și acțiunile voluntare viitoare.

Zi de fapte bune în Rybnitsa

Pe 23 mai, voluntarii Rybnitsa s-au alăturat mișcării mondiale Good Deeds Day.

Am petrecut duminica curățând în curtea unei persoane minunate și amabile – Tatyana Ryshanovskaya. Din păcate, soțul Tatyanei a suferit recent un accident vascular cerebral, așa că nu doar îngrijirea soțului ei, ci toate treburile casnice au căzut pe umerii acestei femei.

La acțiune au participat 5 voluntari și 1 coordonator. În 4 ore de muncă grea, am vopsit poarta, am îndepărtat buruienile și ramurile, am tăiat și stivuit lemne de foc, am turnat nisip, am văruit copacii și am plantat flori.

Se spune pe bună dreptate că munca înnobilează! Și, de asemenea, aer proaspăt, poate înflori, conversații sincere, ceai de mentă și, cel mai important – satisfacție pentru munca depusă!

Curs „Activitatea fizică în prevenirea coronavirusului”

Pe 27 mai, va avea loc o prelegere pentru vârstnici cu un voluntar al proiectului „Origini ale milei” – un instructor de reabilitare fizică.

Voluntarul va vorbi despre rolul activității fizice în viața unei persoane în vârstă, despre efectul asupra funcțiilor de protecție ale corpului în contextul prevenirii coronavirusului și a altor boli. Afișează un set de exerciții simple, dar utile. Va fi abordat și subiectul reabilitării după coronavirusul amânat.

La mulți ani bătrânilor

În luna mai, clienții vârstnici ai lui Hesed continuă să primească felicitări de la voluntari.

Voluntarii au felicitat deja ziua de naștere a zilei de 8 mai de ziua lor și încă doi nu vor rămâne fără atenție luna aceasta. O carte poștală făcută de mâinile unor oameni grijulați și un cadou dulce sunt, desigur, atât de puține, dar în același timp atât de mult pentru ca o persoană să simtă că se gândește la el!

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00