fbpx
Înregistrare
Meniu
Trăim, ca să reținem…

Pe 27 ianuarie, în Ziua Internațională de Comemorare a Victemelor Holocaustului, a avut loc mult-aștetata premieră spectacolului “Trăim, ca să reținem…”. Spectacolul a fost setat în ramura proeictului “Teatrul Spectatorului”, bazându-se pe cazuri reale, din istoriile bătrânilor, pentru comemorarea lor.

Într-adevăr, inițialul proiect a avut înfiorătoare, sângeroase întâmplări anilor de război, care până în ziua de azi provoacă fiori. Proiectul s-a desfășurat timp de 10 luni, iar spectacolul a fost finalul său. Pe parcursul celor 10 luni participanții proiectului s-au străduit pentru acest spectacol, creându-l și depunând  în el o parte din sine , anume din această cauză, spectacolul a devenit mai mult decât o reproducere. Desigur, participanții au depus o muncă grea, dar s-au descurcat de minune, lăsând publicul în extaz.

În proiect au participat reprezentanți din două generații: bătrâni, a căror copilărie fiind luată de război și tineri, cărora le pasă de istoria bunicilor și buneilor noștri. Ei au învățat, au repetat, s-au străduit, și astăzi ne-au pătruns până în adâncul sufeltului, au făcut tot, ca noi să simțim această poveste ca să înțelegem cât este de important să nu uităm…

Amintirea despre astfel de evenimente este necesară, doar comemorându-le, nu permitem repetarea lor. Noi suntem obligați să transmitemasta  mai departe următoarelor generații , pentru ca să ferim oamenii de suferință.

Evenimentul a găzduit 270 de persoane. Printre spectatori au fost tineri, oamenii cu vârstă medie, bătrâni, ba chiar și cei mici ne-au vizitat astăzi împreună cu părinții săi. Toate biletele au fost răspândite multor doritori, terminându-se repede. Dar nu vă întristați, numaidecât vom organiza alt spectacol.

Aducem  imense  mulțumiri tuturor martorilor, ce au împărtășit cu noi amintirile și povestea sa, tuturor actorilor, care au depus forță și suflet pentru crearea acestui spectacol, regizorului Olga Korjenkova, ajutorului său Rem Parabin, psihologului proectrului Lina Temiușeva, tuturor care au contribuit la decorarea scenii, și desigur celor care nu au fost indiferenți , celor care au fost în sala de concerte KEDEM, celor care comemorează împreună cu noi. Mulțumim!

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00