fbpx
Înregistrare
Meniu
Târgul locurilor de muncă voluntare 2019 – „Aflați cum să deveniți parte a binelui”!

    În această duminică, 22 septembrie, cafeneaua DC Donuts and Coffee a găzduit un târg cu locuri de muncă voluntare, care a fost vizitat de peste 350 de persoane.

    Deja de 5 ani la rînd Tîrgul locurilor vacante de voluntariat este o oportunitate excelentă de a afla despre voluntariat, despre ce proiecte există în Centrul Republican de voluntariat, ce probleme ale societății rezolvă aceste proiecte, despre ceea ce face voluntarul în cadrul proiectelor sociale. Pentru al treilea an consecutiv, Târgul cu locuri de muncă voluntare se desfășoară într-o minunată cafenea DC, care permite chiar și oamenilor care nu cunosc în avans despre eveniment să se uite la noi și să învețe mai multe informații despre voluntariat.

    Târgul de locuri de muncă voluntare a fost vizitat de peste 350 de persoane, iar 200 dintre aceștia s-au înscris pentru a se alătura diferitelor proiecte, fiecare îndreptându-se către o audiență țintă separată:

Copii

 Maturi

 Oameni de vârstă mijlocie și  familii

 Mediu (Ecologie, animale, HLS, infrastructura urbană)

 Mass Events și inițiative de voluntariat

Toți cei care au venit la tîrg în perioada 12: 00-18: 00 la prezentarea proiectelor RVC au putut nu doar să obțină informații despre direcțiile de interes, dar și să ia cu el o broșură intitulată „instruire pentru voluntari”. Această broșură este creată special pentru cei care încă nu sunt familiarizați cu voluntariatul și povestește despre organizarea și obiectivele acesteia, despre determinarea voluntariatului, drepturile și responsabilitățile voluntarului, direcțiile și publicul țintă, precum și despre beneficiile voluntariatului.

    Toți cei care au venit la prezentarea proiectelor au reușit să rămână în seara noastră caldă și atmosferică și să continue comunicarea. Gustări sub formă de gogoși și băuturi calde au ajutat la crearea unei atmosfere confortabile și, de asemenea, au oferit tuturor o dispoziție excelentă.

   Seara a continuat în aer liber, iar toți oaspeții care au venit la noi au așteptat o nouă surpriză-muzică live.

   Trupa The Tramps și Cristina Cazacu-au interpretat coveruri pe piese cunoscute, iar Misha și Nick-au impresionat oaspeții cu compozițiile propriului lor eseu.

   Toți interpreții au stârnit încântarea publicului, precum și trecătorii de pe stradă, auzind băieții, manifestând interes și veneau din ce în ce mai interesați de noi.

        Sfârșitul serii a fost un film documentar, a cărui premieră a avut loc și în aer liber. Titlul filmului este  ” Motivația mea. Poveștile voluntarilor ” – a dat spectatorilor noștri un teren pentru a reflecta asupra propriei lor motivații.

    Și, pentru cei care nu au avut timp să vizioneze filmul – există o veste minunată. Vom face cu siguranță spectacolul din nou la Centrul de voluntariat.

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00