fbpx
Înregistrare
Meniu
SUMMER SCHOOL “BE.DO.HAVE: IMPROVE YOURSELF”

Summer school “be.do.have: improve yourself”

08\08\2017 – 13\08\2017

Deseori auziți de traininguri și seminare despre auto-dezvoltare, promovare și business în alte țări și încă visați să participați la ele? Dar voi ați știut că în Moldova nu pentru primul an ele se organizează? Printre ele se numără și școala de vară pentru voluntari Be.Do.Have: Improve yourself”, organizară de Centrul Republican al Voluntarilor (RVC) și clubul de tineret Haverim.

Școala noastră de vară a îmbinat nu doar lecții și cursuri de la oamenii de success din Moldova, dar și a permis participanților să aplice în practică cunoștințele dobândite. Prin efortul a mai mult de 70 participanți, și de asemenea a coordonatorilor și experților au fost elaborate aproape 20 de idei, 10 dintre care vor deveni proiecte sociale în cadrul Centrului de Voluntariat.

Evenimentul a avut loc la baza de odihnă ”Dacia Marin” din Vadul-lui-Vodă în decurs de o săptămână. Este uimitor cât de rapid participanții din oameni necunoscuți unul altuia s-au transformat în câteva echipe de lucru cu interese și aspirații commune! Munca lor comună a fost împărțită în 4 grupe pe patru direcții: ajutor copiilor, ajutor tinerilor și adolescenților, ajutor vârstnicilor, ajutor animalelor și ecologiei.

În crearea proiectelor pe fiecare din direcții, participanții au fost ajutați de specialiști invitați în domeniul de afaceri, psihologie, antreprenoriatul social, și de asemenea marketing și promovare în rețelele sociale. Școala noastră de vară a fost vizitată de Anton Pahotin, Irena Pocladova, Vasilisa Smirnova, Ludmila Siomina, Mihail Cebanu, Ecaterina Mașcauțan, și oaspetele special din Odesa – Serghei Opaniuc. Pe lângă aceasta, dezvoltarea ideilor participanților a fost urmărită de coordonatori experimentați care au ajutat să afle despre procesul de creare a proiectelor voluntare bazându-se pe propria experiență și să îndrepte valul de idei în direcția corectă.

Rezultatul Școlii de vară a fost 10 proiecte unice, care curând își încep lucrul și vor primi finanțare. Dar pentru fiecare participant în parte e important altceva. Fiecare din ei au primit experiență și cunoștințe unice, cineva a încercat să-și demonstreze calitățile de lider și să preia conducerea proiectului. Au fost chiar și acei care au venit la Școala de vară ne știind nimic despre voluntariat dar au plecat în calitate de coordonator cu drepturi depline a unui proiect, chiar dacă mic, dar important social. Astfel a fost realizată ideea școlii: ”Rezolvând problemele societății noi ne îmbunătățim, și invers”. Dorim tuturor participanților noroc și răbdare infinită pe drumul spre realizarea ideilor lor!

”Mă bucur că în fiecare an din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați și implicați în activități de voluntariat. Dorința de a ajuta și de a face fapte bune este ideea principală în educația unei societăți tolerante și responsabile din punct de vedere social. Doar prin eforturi comune putem face această lume mai bună, iar oamenii din jurul nostru sunt puțin mai fericiți. Voluntariatul ne schimbă atitudinea față de noi înșine și față de ceilalți, ne schimbă valorile și viziunea noastră asupra lumii”, – această evaluare a Școlii de vară a fost acordată de șeful Centrului Republican de Voluntariat Nicolai Railean.

Proiectul ”Be.Do.Have: Improve yourself” se realizează cu susținerea reprezentanței JDC ”Joint” în Moldova, CCE ”KEDEM” și Comunitatea Evreiască a RM.

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00