fbpx
Înregistrare
Meniu
SUKKOT PE O NAVĂ CU MOTOR

    Plecarea a fost prilejuită de sărbătoarea Sukkot și la aceasta am invitat familiile să petreacă împreună o zi minunată, să se plimbe cu nava cu motor pe Nistru și să se scufunde în atmosfera sărbătorii, să învețe despre tradițiile, obiceiurile și atributele sale.

Sukkot este una dintre principalele sărbători tanahice ale poporului evreu. În acest moment, este obișnuit să faceți mese în afara casei, iar în vreme bună, chiar să nu dormiți acasă, ci într-un sucke (adică un cort sau o colibă), în memoria rătăcirii evreilor în deșertul Sinai. În sucul de pe masă ar trebui să fie 4 plante: Etrog, Lulea, mirt, salcie. Aceste plante simbolizează oamenii care respectă toate legile lui Tora.

În total, în deplasare erau 100 de persoane, care împreună au avut o zi de duminică minunată!

Și, în plus, am discutat în detaliu fiecare atribut al sărbătorii și am avut o binecuvântare tradițională a minimului arba( 4 plante tradiționale), am petrecut 5 stadii pe 5 simțuri pentru a simți și a gusta sărbătoarea în sine!

Stațiile sunt numite după 4 elemente ale minimului arba:

Etrog-Participanții cu ochi închiși au gustat și au determinat gustul tratamentelor tradiționale pe Sukot (legume, fructe și alte bunătăți)

Lulav (evadarea palmei date) este o stație de sunet pe care participanții din grupuri au încercat în 10 minute pentru a crea o melodie ritmică.

ADAS (mirt) – mirosul, participanții cu ochi închiși trebuiau să determine ce fel de parfum este în fața lor.

Arava (salcie) – un joc de memorie – participanții au trebuit să găsească în memorie o pereche de fiecare atribut.

Sukka din materiale ecologice – fiecare participant a avut ocazia să-și construiască sucul de model.

Desigur, avem timp și comunicare informală, glume, râsete, o mare de zâmbete și pozitiv, pe care ne-am dat unul altuia!

A fost atât de bucuros să observăm cât de bine petrec timpul împreună familiile, cum se întâlnesc și încep comunicarea oamenii, cum se joacă adulții, cum se odihnesc participanții noștri!

Vom organiza cu siguranță mai multe astfel de plecări, deoarece organizatorii și participanții au rămas încântați, ceea ce înseamnă că este ceea ce avem nevoie!

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00