fbpx
Înregistrare
Meniu
„Spune NU violenței”

În general, mulți dintre noi auzim despre violență, speculează oarecum abstract, nu-i așa? Am auzit despre asta la televizor, am citit știrile de pe internet și încă neglijăm această problemă! Nu mai poate continua așa!

În cadrul școlii de vară BE.DO.HAVE 2019, a apărut un nou proiect – „Spune NU violenței”!

Proiectul are drept scop informarea copiilor despre subiectul violenței, cum să-l recunoască și unde să se adreseze. Acesta este un întreg ciclu de activități prin care copiii învață despre tipurile de violență, cum să-l evite, cum să se protejeze. Credem că trebuie să vorbim despre asta, mai ales cu copiii. Nu este vorba despre intimidare, ci despre avertizare!

Voluntarii au început activ realizarea proiectului și recent au desfășurat prima lecție din cursul „spune nu violenței” cu 2 clase (7A, 7C), la Liceul „Petre Ștefănucă” din raionul Ialoveni.

Anna Doni ne-a povestit despre modul în care ne-a învățat lecția: „în prima noastră lecție, le-am spus copiilor despre ce este violența și cum se întâmplă și apoi ne-am oprit în detaliu asupra violenței fizice și emoționale și am discutat despre semnele violenței și modalitățile de autoapărare. Lecția a mers bine, elevii ne-au ascultat cu atenție, ne-au răspuns la toate întrebările și au participat activ la conversație – toți au fost mulțumiți. Și proiectul nostru a făcut primul pas-cu care ne puteți felicita deja!”

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00