Înregistrare
Meniu
Seminarul „BE.DO.HAVE 2018”

În perioada 26 – 28 octombrie la baza de odihnă Dacia Marin la Vadul-Lui-Vodă  a avut loc seminarul «BE.DO.HAVE 2018». Vrem să vă reamintim că, în luna august, am avut o școală de vară, care se ocupă de crearea de proiecte sociale. Timp de două luni, ne-am întâlnit cu tinerii din toate echipele pentru a planifica, discuta şi rafina ideile proiectelor pentru  lunile noiembrie și decembrie.

La seminar au participat 20 de persoane și suntem încântați să anunțăm că  8 proiecte își continuă activitatea. СPrintre acestea se numără și proiecte destinate copiilor, cum ar fi: “Eu singur!” – proiectul care prevede siguranță și comportamentul în situații extreme pentru copiii cuvirsta 6-9 ani, “School of life” –un proiect care este destinat să ajute orfanii și absolvenții școlilor internat să se adapteze mai ușor și mai rapid la viața „mare”, proiectul “SunRise”, care implică diverse evenimente: master class-uri, cursuri într-o grădiniță specializată pentru copii cu dezabilităţi.

Există, de asemenea, proiecte care sunt adresate adolescenților, de exemplu, proiectul “Fоrmula Ştiinţelor”, care va oferi tinerilor din familiile cu venituri mici posibilitatea de a participa la diferite cursuri teoretice, precum și excursii la întreprinderi, companii care ulterior le pot ajuta în ocuparea pe piaţa de muncă.“Creation Space” – un proiect care îi ajută pe adolescenți să se deschidă creativ, să-și dezvolte individualitatea și creativitatea.

Proiectul ecologic “EcoBox”, care are drept scop reciclarea de plastic în cadrul comunității evreiești. De asemenea, un proiect unic pentru curățarea și restaurarea monumentelor din cimitir. Și, de asemenea, proiecte adresate unui public adult, de exemplu, proiectul “Clubul femeilor fericite” al cărui scop este să creeze întîlniri atmosferice, excursii și alte activități de agrement pentru femeile de vârstă mijlocie. Unele proiecte și-au început activitatea, altele sunt încă în faza dezvoltării.

După cum puteți vedea cu siguranță, toate proiectele sunt diferite, radical diferite unul față de celălalt,unica ce le uneşte- toate își urmăresc obiectivele personale. Fiecare din tineri este interesat, fiecare este înființat pe un program personal de acțiune, dar un lucru ne unește pe toți – fapte bune și dorințe nelimitate – pentru a face din lumea noastră un loc mai bun! Suntem siguri în succes și dorim mult noroc tuturor participanților.

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00