Înregistrare
Meniu
Anastasia Tsatskina

Salutare tuturor! Numele meu este Tsatskina Nastya și am 14 ani. Sunt in clasa a IX-a la liceu. Nicolae Milescu – Spataru. Sunt evreu și visul meu este să plec să studiez și să trăiesc în Israel.

 

De la 12 ani mi-am dorit să devin voluntar, dar nu am îndrăznit, pentru că era o teamă interioară. Într-o zi, mama a aflat de Centrul Republican de Voluntariat, unde m-am hotărât să merg și să mă încerc ca voluntar. Dansez de mulți ani, dedic mult timp acestei direcții, dar am vrut să schimb ceva în activitățile mele zilnice. În acest moment, am început să-mi dedic tot timpul liber pentru a ajuta alți oameni. Când am devenit voluntar la Centrul de expoziții din Rusia, mi-am dat seama că pentru mine cel mai important lucru în viață este ajutorul și sprijinul oamenilor. Acesta este ceea ce îmi aduce plăcere și emoții pozitive, precum și oportunitatea de a dezvolta și de a câștiga noi cunoștințe și cunoștințe. În ciuda perioadei scurte a activității mele de voluntariat, am reușit deja să mă încerc în diverse direcții și proiecte, cred că acesta este un mare plus al RVC, deoarece există posibilitatea de a te studia și de a înțelege ce te interesează și în ce direcție vrei să ajuți.

 

M-am încercat la proiecte „Call Center”, unde am vorbit cu bătrânii la telefon, am ținut o lecție la o grădiniță și am ajutat și bătrânii în proiectul „Sursele milei”. De asemenea, particip la proiectul Science 2.0, unde voluntarii îi învață pe copii prin jocuri științele exacte: matematică, fizică, chimie și biologie. RVC este un loc în care poți crea, unde vei fi auzit și unde te poți dezvolta și încerca.

 

De exemplu, mi-a venit ideea unui proiect numit „Active Weekend”. În fiecare duminică, copiii de la 7 la 10 ani se pot angaja în creativitate, sport, se pot juca împreună jocuri educative și pot învăța lucruri noi despre lumea care ne înconjoară. Asta dovedește că aici poți fi auzit, că vei fi ajutat și sprijinit în noi eforturi, iar toate ideile noastre interioare pot fi realizate aici.

Centrul Republican de Voluntariat nu este doar un loc în care faci ceva pentru alții, ajuți sau predai, aici poți învăța și lucruri noi. După cum am spus, am rădăcini evreiești și istoria poporului evreu este importantă pentru mine.
Așa că am participat la unul dintre seminarele educaționale, unde am discutat despre importantele sărbători evreiești de toamnă. Ei bine, am putut transmite cunoștințele pe care le-am primit copiilor de la grădinița evreiască „Savivon”, unde am ținut un master class pentru Rosh Hashanah cu voluntari, ne-am amintit de istoria sărbătorii împreună cu ei și am făcut o aplicație de mere.

 

Sunt voluntar! Sunt încărcat cu asta și pot spune că nu este înfricoșător să încerci să implementezi idei noi. Îi invit pe toți să devină parte din familia noastră de voluntari și să facă bine cu noi!

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00