fbpx
Înregistrare
Meniu
„Rețeaua coordonatorilor voluntarilor”

   În 2019, am lansat din nou un curs util și eficient privind „Rețeau coordonatorilor  voluntarilor”. După cum probabil știți deja, în RVC există în același timp mai mult de 30 de proiecte care sunt gestionate de coordonatori-voluntari.

    Aceștia sunt tinerii responsabili de inițiativă care iau toate sarcinile organizaționale, importante, adună voluntari împreună, ajută în toate momentele de lucru.

Aceștia sunt oameni importanți care au o contribuție specială la lucrul nostru comun, iar munca lor nu este atât de simplă și necesită cunoștințe și abilități deosebite! „Rețeau coordonatorilor voluntarilor” este un proiect care pregătește coordonatorii, le oferă abilități profesionale și preda performanțele calitative ale îndatoririlor lor.

În cadrul proiectului, în perioada 1 martie – 3 martie a avut loc un seminar la fața locului, la care au participat 21 de persoane. Printre aceștia s-au numărat cei care deja însoțesc proiectele, precum și pe cei care sunt încă în proces, dar doresc cu adevărat să se încerce singuri în rolul de coordonator.

Timp de trei zile, am studiat teoria de bază a colaborării cu voluntari în proiecte sociale. Am fost, de asemenea, vizitați de un psiholog și antrenor de afaceri Ludmila Siomina-Guțu, care a ținut prelegeri excelente pe temele: managementul proiectelor, fandrazing și team building. Și coordonatorii noștri deja experimentați, Iulia și Elina au vorbit despre direcția de voluntariat și subiectele din cadrul acestuia.

În timpul activităților de voluntariat și în calitate de coordonator, fiecare dintre tineri s-au confruntat cu diverse probleme, iar acum, după seminar, înțeleg cum să se comporte în situații diferite, cum să găsească soluții la problemele și dificultățile emergente, cum să se comporte cu voluntarii și cum să le însoțească.

Fiecare participant la seminar a primit teme și, dacă o fac, atunci, desigur, vor putea primi un certificat de posibilitate de a însoți și coordona proiecte în centrul nostru de voluntariat.

Le dorim succesul, răbdarea, munca grea! Sperăm că vor reuși!

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00