fbpx
Înregistrare
Meniu
Recomandări în legătură cu răspândirea infecției cu coronavirus (COVID-19)

Respectarea carantinei și a recomandărilor simple, dar importante și a măsurilor preventive vă va ajuta să evitați infecția.

  • Spălați-vă mâinile cu săpun sau tratați-le cu substanțe care conțin alcool.

Spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun sau procesați, săpunul și antisepticul ucid virusul în cazul în care acesta a lovit mâinile.

  • Respectați distanța (cel puțin 1 metru) de la persoanele din zonele publice.În timpul carantinei, se recomandă să adere la carantină, să nu viziteze locurile publice fără a fi nevoie. În magazine, farmacii, încercați să nu vă apropiați de ceilalți mai aproape de un metru. De asemenea, se recomandă purtarea măștilor medicale, care trebuie schimbate la fiecare 2-3 ore. Măștile folosite sunt aruncate într-un coș de gunoi sau într-un recipient.

  • Nu atingeți fața cu mâinile.În special, nu se recomandă atingerea gurii, ochilor și nasului, deoarece contribuie la penetrarea virusului prin mucoasa în corpul dumneavoastră. De asemenea, este recomandat să purtați mănuși de unică folosință în magazine, farmacii și să le utilizați atunci când deschideți ușile, apăsați butoanele ascensorului etc.

  • Respectați regulile de igienă respiratorie.

Strănutul sau tusea trebuie să acopere gura cu un șervețel sau cot îndoit. Ștergeți după utilizare aruncați în coșul de gunoi cu capacul. Mâinile se tratează cu alcool sau se spală cu apă și săpun.

 

  • Când apare tuse uscată, temperatură, dificultăți de respirație, consultați imediat un medic.Diagnosticul poate fi făcut numai de un medic. Amintiți-vă că puteți răci, puteți să vă aruncați, simptomele sunt similare, nu vă panicați, dar consultați un medic.

  • La momentul de a renunța la strângerea de mână de bun venit și îmbrățișări.La momentul amenințării infecției cu infecția coronovirală, abțineți-vă de la strângeri de mână și îmbrățișări, veniți cu un nou mod de a vă saluta reciproc.

Ai grijă de tine și de cei dragi! Sănătate!

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00